Neodoljiv

Zaboravite na ‘staklenu kožu‘: Pojavio se novi, vrući trend pomoću kojeg se postiže suptilan, ali eteričan sjaj

Takozvana ‘oblak koža‘ podsjeća na oblake kroz koje probijaju zrake sunca i ostavljaju onaj mekani, magloviti sjaj koji možemo postići i na svom licu.

Lijepa, njegovana i sjajna koža uvijek je 'in' te je kao takva savršena podloga za make-up. O koži možemo razmišljati kao o platnu za slikanje - ako je čisto i 'novo', slika će izgledati kako treba, a ako nije, ni hrpa boje joj ne može pomoći.

Stoga ne čudi što su trendseterice prije koju godinu poludjele za takozvanom "staklenom kožom" - trendom koji slavi prirodnu kožu s naglaskom na osvjetljivanje određenih točaka iluminatorom, čime se postiže efekt poput stakla na suncu.

Čitajte i: Novi trend u oblikovanju obrva: Daje najprirodniji rezultat, a obožavat će ga i najneposlušnije dlačice

Nedavno se pojavio još jedan novi trend - "cloud skin", odnosno "oblak koža". Iza ovog neobičnog naziva stoji make-up artisti Dominic Skinner te opisuje kožu s lagano zamagljenim ili "soft-fokus" efektom koja kao da sjaji iznutra prema van, baš kao što sjaje oblaci kad kroz njih probijaju sunčeve zrake.

"Oblak-koža se posve razlikuje od trendova koji su bili popularni prije pandemije. Ljudima je potrebna veća dimenzija zbog virtualnog vremena u kojem živimo. Ovdje je riječ o strateškom miješanju proizvoda za njegu kože i šminke kako bi dobila eteričan, anđeoski sjaj umjesto zasljepljujućeg, gotovo mokrog sjaja", objašnjava vizažistica Jamie Greenberg.

Pa kako postići "oblak kožu"? Greenberg savjetuje da moramo pomiješati proizvode s različitim teksturama - mat, baršunastim i sjajnim. Ta kombinacija, kaže, stvara efekt nježnog fokusa, dajući vašoj koži snažan, "maglovit" sjaj koja je tako klasičan i lijep - baš poput slike iz doba rokokoa. "Ovaj trend je također zahvalniji za sastanke preko Zooma, nego što je to 'staklena koža'", poručila je vizažistica.

Prvi korak - priprema

Prije nanošenja šminke, kožu treba dobro pripremiti. Greenberg savjetuje superhidratantnu kremu poput Charlotte Tilbury Magic Cream. "Pustite neka se krema upije i onda nanesite malo ulja za lice koje nije jako masno. Sada vam je koža blistava i 'mokra'", ističe.

Čitajte i: Vitamin C najguglaniji je sastojak svih vremena: Zašto je ključan u njezi kože i kako ga pravilno koristiti

Drugi korak - tekuća podloga

Za prekrivanje nepravilnosti ne treba vam teški tekući puder već BB ili CC krema ili pak tonirana krema. Za najbolji efekt nanesite je na lice "buffing" kistom s gusto zbijenim dlačicama. Sljedeći na redu je puder u prahu pomoću kojeg ćete postići taj "magloviti" efekt.

"Nanesite ga u udubine obraza, gornji dio čela te malo na nos i bradu. Puder u prahu će ukloniti malo vlage s lica, ali će ujedno i napraviti i fotošop efekt.

Treći korak - highlighter

Highlighter za ovaj look nije nužan, no ako želite postići taj anđeoski sjaj, na vrhove obraza, vrh nosa, ispod obrva i na Kupidov luk stavite malo prozirnog highlightera koji ne sadrži shimmer. I to je to!

Linker
18. travanj 2024 17:40