Getty Images/iStockphoto
LIJEPE I ZDRAVE

Zimski beauty problemi: 6 savjeta za pravilnu njegu ispucanih usana

Problemi s kojima se susrećemo kada je koža izložena ekstremnim uvjetima poput hladnoće, vjetra i vlage najbolje se mogu primijetiti na najistaknutijim dijelovima tijela - a u posebnom fokusu često se nađu usne.

Ljuštenje kože zimi nije rezervirano samo za ruke, nos ili čelo. Usne su te koje često najviše nastradaju pod utjecajem hladnog vremena: postanu hrapave, suhe i ljuskave, a nerijetko i "popucaju" što može biti vrlo bolno. Ipak, kao i kod svega, pravilnom njegom možemo spriječiti njihov zimski "krah".

Upoznajte se sa sastojcima

Prvi korak, kao i svaki put kad je suhoća kože u pitanju, je dobra doza hidratacije. Bez obzira je li u formi regeneratora, balzama ili ulja, postoje ključni sastojci na koje morate obratiti pozornost. Kako bi proizvod bio efikasan potražite one koji sadrže badem, karite maslac, kokosovo ulje, vitamin E i pčelinji vosak, koji će kreirati barijeru kako bi se zadržala vlažnost. Isto tako, treba pripaziti na kemikalije, kao što su salicilna kiselina i benzoil peroksid, koje se često nalaze u proizvodima za čišćenje lica, kremama i ruževima jer oni mogu isušivati kožu i uzrokovati ispucanost.

info@imaxtree.com
IMAXtree

Zamaskirajte ih

Maske su lani bile kozmetički preparat o kojem se pričalo, prvenstveno zahvaljujući popularnosti K-beauty trendova, odnosno kozmetičkih tretmana koji dolaze iz Južne Koreje. Njihova gelasta maska za usne odjednom je postala popularna nakon što je vizažistica oskarovke Emme Stone podijelila fotografiju glumice s maskom za usne KNC Beauty obogaćenu kolagenom.

Neizostavni piling

Baš kao što je piling ključan kod skidanja mrtvih stanica kože s tijela, njegovo nježno nanošenje pomaže u rješavanju ispucanih komadića s usana. Kružnim pokretima nanesite piling kako biste odstranili višak mrtve kože, a nakon toga hidratizirajte ih balzamom. Pripazite da ne trljate usne presnažno, a možete ga pripremiti sami s prirodnim proizvodima iz kuhinje kao što su šećer, sol, med i kokosovo ulje s toplom vodom, ali ima i dovoljno široka ponuda već gotovih preparata.

info@imaxtree.com
IMAXTREE

Zaštitite ih

Nikada nije dovoljno naglasiti da je zaštita od ultraljubičastih zraka neophodna i kada sunce ne vidite. Njihovo štetno djelovanje može se osjetiti i zimi, a u kombinaciji sa svim navedenim samo će dodatno isušiti usne.

Pomno birajte ruž

Nanošenje make-upa na suhe usne može situaciju samo učiniti gorom – osobito ako vam je favorit mat ruž za usne. Sjajila i ruževe pokušajte čim više izbjegavati ako su vam usne jako isušene, ali ako vam je to nemoguće, brojni brendovi su u svojoj ponudi osigurali proizvode koji ne isušuju kožu pa potražite one na kojima piše da štite, hidratiziraju ili vlaže, a ne one koji su mat ili dugo traju. Još bolje – posegnite za balzamima koji će usnama dati malo boje.

Pripazite na stil života

Iako je ta rečenica već nebrojeno puta izrečena, ipak stoji da je put do dobre kože "iznutra" i usne u toj priči nisu iznimka. I tu je ključan dovoljan unos vode, uravnotežena prehrana te izbjegavanje poroka poput cigareta i alkohola.

Clarins Instant Light Lip Oil ulje za usne 115 kn

eos Lip Balm Blueberry Acai balzam za usne, 44,90 kn

Douglas Lés Delices maska za usne, 19,90 kn

Dr.Hauschka ruž za usne, 145 kn

Bobbi Brown Extra Lip Tint balzam za usne, 309 kn

Linker
18. travanj 2024 10:31