Instagram
GABRIELLE

15 godina za novi miris luksuzne kuće Chanel koji već sad svi žele

Francuska modna kuća Chanel okupirala je parfemsko tržište mirisima koji su stekli kultni status. Među njima su No.5 i Coco Mademoiselle, a nakon 15 dugih godina iščekivanja, napokon je predstavljen novi parfem koji već sada priželjkuju žene diljem svijeta.

Nakon predstavljanja haute couture kolekcije francuskog brenda u sklopu Tjedna visoke mode u Parizu, u gradu ljubavi prvi je put prezentiran novi miris - Gabrielle. Party povodom predstavljanja nisu propustile brojne zvijezde među kojima je i zaštitno lice novog parfema Kristen Stewart, a svi su željeli razgovarati s njegovim kreatorom Olivierom Polgeom. Glavni parfumer kuće Chanel stigao je u pratnji svojeg oca Jacquesa koji je godinama radio na toj istoj poziciji u francuskoj kući i svojeg sina naučio svim tajnama kreiranja idealnog mirisa.

US actress Kristen Stewart (R) and Chanel perfumer Olivier Polge attend the launch party for Chanel's new perfume 'Gabrielle' as part of Paris Fashion Week on July 4, 2017 in Paris, France.//VULAURENT_1222.01529/Credit:LaurentVu/SIPA/1707051150, Image: 340904555, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

Za Oliviera Polgea to je prvi parfem koji je za luksuzan brend osmislio u potpunosti: prije toga je radio na novim linijama već poznatih parfema kao što je prošlogodišnji No.5 L'Eau. On je svoje ostvarenje opisao kao "apstraktni cvjetni" miris koji je istovremeno "čist i moderan", ali u potpunosti prepoznatljiv kao parfem kuće Chanel. Njegovi ključni sastojci su jasmin, tuberoza, ylang ylang i cvijet naranče, a da ga pobliže upoznamo čekat ćemo cijelo ljeto jer stiže tek na jesen. Na predstavljanju je prikazana bočica, koja na prvi pogled liči na onu u kojoj se skriva klasik Chanel No.5, ali pravi obožavatelji odmah će primijetiti da Gabrielle krase mnogo čišće linije te da nema vrpcu na grlu bočice.

Ovu godinu francuska je kuća posvetila svojoj osnivačici: iako je Gabrielle Coco Chanel preminula u svojem stanu u pariškom hotelu Ritz prije 46 godina, i dalje živi kroz svoj brend. Osim parfema koji je posvećen njoj, kreativni direktor Karl Lagerfeld ove je godine pripremio i modele torbica koje prvi put nose njezino pravo ime, a ne nadimak Coco.

Linker
20. travanj 2024 07:50