Mateja Smolčić Senčar
voli ruževe i parfeme

Beauty aduti domaće pjevačice: 'Prihvatila sam da nikad neću biti plavuša, a najviše volim naglasiti usne'

Dok se na radiju vrti njen singl "Najbolji", 21-godišnja pjevačica Stefany Žužić s Krka otkriva svoje adute za najbolji ljetni provod te savršeni izgled bez mnogo dotjerivanja.

PREVENTIVNA NJEGA

Za lice koristim samo lagane kreme za hidrataciju, kao što je Christine Schrammek Blemish Balm. Kao tinejdžerica sam imala problema s aknama pa izbjegavam masne teksture iako mi je koža na dijelovima dosta suha. Nakon skidanja šminke obavezno lice prođem tonikom, a jednom do dva puta tjedno stavim masku za dubinsko čišćenje.

ZAUVIJEK BRINETA

Lani sam napokon prihvatila da nikad neću biti uvjerljiva plavuša. Naime, godinama sam svoju prirodnu tamnu boju pokušavala dovesti do “dječje plave”, no tim sam je zahvatima teško oštetila - trebalo je šest mjeseci intenzivne njege da se počne oporavljati. Sada imam svoju prirodnu boju, a za sjaj i elastičnost zaslužni su ulje Macadamia te šampon i maska iz linije Kemon Actyva.

DJEVOJKA ZA HALJINE

Iako u ormaru imam svega, od traperica do bluza i tunika, ja sam ipak tip od haljina. Nedavno sam kupila zgodan čipkasti model Liu Jo, koji se sastoji od suknje i jaknice, no izgleda kao haljina. Ljeto mi je nezamislivo i bez kratkih majica koje kombiniram uz suknje i hlače visokog struka.

UKOSNICE I ŠTIKLE

Super mi je to što su se u modu vratile ukosnice, koje sam obožavala i kao djevojčica. Doduše, danas ih nosim umjesto nakita - kao modni dodatak. Šik kombinacija su mi štikle i neke raskošne ukosnice, što u zadnje vrijeme prakticiram i na nastupima.

SUNCE NA KOŽI

Kako sam izrazito tamnoputa, tijekom ljetnih mjeseci gotovo da mi ne treba šminka. Inače mi se na licu najviše sviđaju usne i rado ih ističem ružem - uglavnom MAC-ovim, a odlični su mi i njihova maskara te gel za obrve. Moju preplanulu boju najbolje naglašavaju tekući puder Diorskin Star te bronzer Sothy’s.

ŠUM VALOVA

Otkako sam se radi studija ekonomije iz Krka preselila u Rijeku, živim za ljeto. Ništa me tako ne opušta kao more pa mi ne treba puno da bi mi dan bio ispunjen: lijepa plaža, dobar film, knjiga i glazba. Slušam je preko neta i na Deezeru, a jedna od najdražih izvođačica mi je Australka Sia i njezin album “1000 Forms of Fear”.

OSOBNI PARFEMI

Ljude pamtim po mirisima. Jedan od meni omiljenih, Chanel Gabrielle, koristi moja mama pa sam ga tako i ja zavoljela. Nedavno sam otkrila još jedan koji sam odmah prigrlila kao “svoj”. U Parizu sam otišla u Guerlainovu parfumeriju, gdje su mi pomogli pronaći idealan parfem za moju osobnost. Riječ je o personaliziranom mirisu, a moj je od citrusa i s malo slatkastih nota.

Linker
24. travanj 2024 23:14