Za poželjeti

Čisto za kosu, čisto za planet: Osim što djeluju luksuzno, proizvodi francuskog brenda čuvaju i okoliš

Kozmetika Leonor Greyl već je desetljećima posvećena samo najprirodnim sastojcima i ekološki prihvatljivoj ambalaži koja se može reciklirati.

Fenomen clean beautyja odnosno "čiste ljepote" prvo je nastao u sjevernim zemljama. Skandinavci su oduvijek bili predvodnici u odgovornosti za okoliš i recikliranju. Danas žene sve češće primjećuju da njihova koža postaje ranjiva pa su u potrazi za proizvodima koji vode računa o epidermi i dijele njihovu brigu o okolišu.

Francuskom brendu Leonor Greyl priroda je utkana u samu njihovu srž još od od njegovog osnivanja 1968. godine. Danas se taj stav odražava u nizu prioriteta koji pridonose zaštiti našeg planeta. S ekološki prihvatljivim formulama na bazi prirodnih sastojaka, koje su koncentrirane kako bi se ograničila količina potrebne ambalaže, proizvodi ovog brenda vode računa o okolišu i nikada se ne testiraju na životinjama.

Bočice, kao i kartonske kutijice proizvoda Leonor Greyl izrađene su od PET ambalaže, jednog od pet materijala koje reciklira Eco Emballage. Štoviše, brand je nakon 2015. prestao proizvoditi plastične vrećice i zamijenio ih ekološkim papirnatim vrećicama.

image
Leonor Greyl kozmetika sadrži samo prirodne sastojke.
PROMO

Najnoviji partnerski odnos sklopljen s udrugom La Collecte du Coiffeur također je dio te posvećenosti, jer će se neka pakiranja, upotrebljiva za proizvodnju energije (kao tube za boju i aerosoli) moći ukloniti u skladu sa sadašnjim standardima zaštite okoliša.

Prirodni sastojci

Jednako kao i njegov tast i prethodnik Jean-Marie Greyl, direktor istraživanja i razvoja David Brooks u svojim formulacijama u najvećoj mogućoj mjeri koristi prirodne sastojake, po mogućnosti iz biološkog uzgoja, vodeći računa o sljedivosti njihovih sastavnih dijelova.

"Kvaliteta proizvoda koje izrađujemo nam je prioritet. Budući da su oni proizvedeni u Francuskoj, osiguravamo strogu kontrolu proizvoda i sigurnost za potrošače", pojašnjava predsjednica tvrtke Caroline Greyl.

image
Ambalaža Leonor Greyl proizvoda ekološki je prihvatljiva i može se reciklirati.
PROMO

Brend se oduvijek ponosio svojom posvećenošću kvaliteti, kako u odabiru sastojaka i biljaka, tako i u izradi svojih formula. Sirovine za izradu proizvoda dolaze iz cijelog svijeta, s naglaskom na kvalitetu, a dobavljači brenda jamče izbor i sljedivost sirovina pomoću fizikalno-kemijske analize.

Pridonosi zaštiti planeta

Caroline Greyl posebno obraća pažnju načinima kako svakodnevno pridonositi zaštiti našeg planeta. Zato ona u posljednjih nekoliko godina sponzorski podržava udrugu The Sea Cleaners, čija je misija izgraditi katamaran "Manta" koji može prikupiti više od 100 tona plastike po jednom isplovljavanju. Tako prikupljeni otpad će se reciklirati i/ili prenamijeniti. Za svaki prodani proizvod u svojoj online trgovini, Leonor Greyl ovoj organizaciji donira jedan euro.

Kao nastavak svoje filozofije, brend također već niz godina sponzorira ekološki pčelinjak, zahvaljujući udruzi Un Toit pour les Abeilles. Pružajući utočište pčelama, obitelj Greyl s ponosom preuzima aktivnu ulogu u zaštiti ove ugrožene vrste, a time i oprašivanja biljaka te očuvanju biološke raznolikosti.

Linker
17. travanj 2024 17:39