Livio Andrijić
Recenzija

Isprobala sam dva proizvoda popularnog Rihanninog brenda Fenty Beauty: Bez jednog više ne mogu, drugi nije ništa posebno

Punim imenom Robyn Rihanna Fenty, ova 31-godišnja pjevačica s Barbadosa trenutačno je jedna od najuspješnijih žena u glazbenoj, modnoj i beauty industriji. Proglašena je najbogatijom glazbenicom na svijetu, friško je zaljubljena i rastura u svemu čega se primi. Za njezinom su kozmetikom poludjele žene diljem svijeta, a nedavno je lansirala i prva dva proizvoda iz linije za njegu koje sam željela isprobati što prije.

Kada sam razmišljala što bih sljedeće mogla isprobati od kozmetike, nisam dugo dvojila pa je odluka pala upravo na piling za usne i balzam iz Pro Kiss'r kolekcije jer sam se silno željela uvjeriti je li hype za Fenty Beauty brendom opravdan. Piling i balzam naručila sam s britanskog webshopa Harvey Nichols, iako se Rihannina kozmetika može naručiti direktno s Fenty Beauty stranice, a sve kako ne bih imala problema s carinom.

95962019, ZAGREB.
Ida Tomaskovic beauty.
Foto: Livio Andrijic
Livio Andrijić

Čim su mi stigli proizvodi, iznenadila sam se koliko su zapravo jednostavnog, minimalističkog dizajna oko kojeg Rihanna nimalo nije komplicirala. Zapakirani su bili u isto takve kutijice na kojima je jedino istaknuto ono što mora biti tamo - naziv, opis i sastav. Kako volim šarena pakiranja (to je ona moja kičasta strana), moram priznati da bih u nekoj parfumeriji samo prošla pored njih, ali mi se ovakva jednostavnost dizajna zapravo i sviđa.

Odličan sastav, ali ništa revolucionarno

Otvorivši piling, omamio me predivan slatki miris zbog kojeg sam ga odmah morala isprobati. Velika sam obožavateljica pilinga, kako onih za tijelo, tako i za usne jer mi one znaju često biti suhe, a znam da je važno redovito uklanjati mrtve stanice kože kako bi nam bila glatka i njegovana. Piling dolazi u obliku ruža zbog čega je vrlo praktičan za korištenje. Osim usitnjenih koštica marelice, sadrži nekoliko hranjivih ulja poput kokosa, ricinusa, suncokreta, jojobe i ulja marelice. Rihanna je definitivno mislila na sve pa u sastavu nema ni traga mineralnim uljima, parabenima i ostalim štetnim sastojcima što je veliki plus.

95962019, ZAGREB.
Ida Tomaskovic beauty.
Foto: Livio Andrijic
Livio Andrijić

Piling sam koristila kad god sam osjetila potrebu za time, približno dva do tri puta tjedno tako da bih usne lagano 'istrljala' pokretima lijevo-desno - baš kao da nanosim ruž. Bez obzira na to što sadrži razna ulja, piling nije mastan pa se stoga preporučuje samo obrisati s usana, ne i ispirati. Što se tiče učinka, lijepo mi je uklonio mrtvu kožu i ostavio usne glatkima, no ne bih rekla da je ovaj piling nešto bolji od onih ostalih, jeftinijih. Dakle, ništa revolucionarno i bez čega jednostavno ne možete. Ima samo jednu negativnu stranu - previše brzo se troši! Kad sam to primijetila, malo sam usporila s korištenjem jer bih ga sigurno potrošila za koja tri do četiri tjedna.

Sve u svemu, ne bih ga ponovno kupila jer se s obzirom na veliku cijenu za jedan takav proizvod definitivno ne isplati. Osim toga, piling i za usne i za tijelo mogu napraviti kod kuće od malo šećera ili soli i nekog hladno prešanog ulja.

Cijena - 140 kuna

Jedan od boljih balzama na tržištu

S balzamima sam uvijek imala love-hate odnos i zapravo nikada nisam našla neki koji bi mi apsolutno odgovarao, pogotovo nakon intenzivnog korištenja. Obično bi nakon nekog vremena prestao djelovati pa nisam imala velika očekivanja ni od ovoga. Ajme, kako sam se prevarila! Prvo što moram spomenuti jest sastav - shea maslac, ricinusovo ulje, mango maslac, ulje marelice i kakao maslac zbilja su odličan spoj. Nakon pilinga sam na usne nanijela ovaj balzam koji dolazi s praktičnim aplikatorom kao što je onaj kod sjajila. Miris balzama je ugodan, ali nije toliko dobar kao miris pilinga, no to me nimalo ne smeta jer sam ostala oduševljena njegovim djelovanjem.

95962019, ZAGREB.
Ida Tomaskovic beauty.
Foto: Livio Andrijic
Livio Andrijić

Ono što me jako smeta kod mnogih balzama za usne jest što većinom samo "sjede" na usnama i ne pružaju nikakvu njegu. No, u ovom sam dobila točno ono što sam htjela: njegu, sjaj, mekoću i zaštićenost. Usne su me jednog dana iznenada počele peći pa sam brže-bolje nanijela Fenty balzam i voila. U roku od pet minuta osjetila sam olakšanje i kako osjećaj žarenja nestaje. Nisam ga imala potrebu ponovno nanijeti čak ni nakon tri sata, što je rekord kojemu se do sada nije mogao približiti niti jedan balzam.

Tko bi rekao da ću u tako jednostavnom kozmetičkom proizvodu pronaći nezamjenjivog saveznika u borbi protiv suhoće i ispucanosti usana? Da, nikada ne bih rekla da će se to i dogoditi, ali eto, morao je doći i taj dan. Njegova cijena jest nešto viša, ali s obzirom na bačeni novac tijekom mnogih godina na nevaljale balzame, isplati se uložiti u nešto kvalitetno.

Cijena - 140 kuna

Zaključak

I na kraju, da sumiramo dojmove. Ako ste u potrazi za nekim dobrim pilingom, preskočite Fenty piling jer nećete dobiti ništa spektakularno. S druge strane, isprobajte balzam jer bi vam se mogao svidjeti kao ni jedan drugi. I to toliko da će svi ostali završiti u smeću!

Linker
11. travanj 2024 10:41