Dizajnerica Matija Vuica
 Biljana Blivajs / Hanza Media
kreacija u boji ciklame

Još jedna svjetski poznata dama u haljini Matije Vuice: 'Nisu zvijezde vani kao ove naše'

Nakon Rumer Willis, Hofit Golan, Carmen Electre, Masike Kalyshe i još nekolicine drugih svjetski poznatih imena, još se jedno megapopularno ime našlo među ljubiteljicama dizajna hrvatske modne kreatorice Matije Vuice.

U jednom od najtraženijih 'multibrend' butika u Hollywoodu, Ivan Bitton Style Houseu, već se godinu dana nalazi nekoliko haljina hrvatske dizajnerice Matije Vuice. Haljine se ondje mogu posuditi i vratiti, no ako netko želi, kreaciju može i kupiti. Kako je za Gloria.hr rekla omiljena domaća modna kreatorica, zvijezde vani nemaju navike kakve imaju naše. 'Vani je normalno posuditi haljinu, nositi je na nekom uvaženom događanju i vratiti, a zvijezdama nije ništa neuobičajeno niti posuditi ili kupiti haljinu koju je neka poznata dama nosila prije nje', govori Vuica. Kako bilo, njezine se haljine u Los Angelesu biraju sve češće, a kćeri glumaca Brucea Willisa i Demi Moore, Rumer, Matijina se haljina toliko svidjela da ju nije vratila već ju je odlučila kupiti. 'Pitala me jedino, bili meni kao dizajnerici, smetalo da ona na toj haljini skine rukave. Rekla sam joj neka samo izvoli', ispričala je Vuica.

No, pravi povod našeg razgovora s Matijom ovaj put je još jedna svjetska zvijezda koja se 'zapalila' za jednu njezinu haljinu: r&b pjevačica Jade Novah. 'Haljine putuju sa pjesmom, i lijepo ih je čuti negdje u svijetu... Sviđa mi se ovu haljinu vidjeti na Jade Novah u modnom editorijalu za najavu njezinog novog albuma 'All Blue'', riječi su kojima se Matija Vuica pohvalila novim uspjehom. I to s pravom, jer je stilist pjevačici donio veći broj haljina svjetskih dizajnera, a ona se odlučila upravo za Matijinu raskošnu dugu ljepoticu u boji ciklame.

'Svako ovakvo pojavljivanje, odnosno svaka suradnja putem društvenih mreža otvara pregršt novih suradnji i to mi je iznimno drago. Klijenti mi se sami javljaju i zato s velikim optimizmom gledam na poslovnu budućnost', rekla je Matija Vuica koja je ove godine proslavila okrugli, 60. rođendan. 'Proslavila sam ga u dvorcu Trakošćan sa 60 novih unikatnih večernjih haljina koje su nosile manekenke, ali i poznate dame', rekla je ambiciozna Matija Vuica koja o svom pozivu govori s nevjerojatnim žarom.

Varazdin, 160618.
U dvorcu Trakoscan odrzana je modna revija Matije Vuice.
Na fotografiji: Matija Vuica.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / Hanza Media
Matija Vuica s modelom

Linker
19. travanj 2024 03:51