Nevjerojatne note

Još jedna zanimljiva inovacija u svijetu mirisa: Stiže parfem na bazi - zraka

Air Eau De Parfum je proizvod na bazi ugljikovog dioksida koji sintetičkim spojevima slavi ekološku održivost i digitalnu kulturu.

Parfemska je industrija bogatija za još jednu inovaciju u svijetu mirisa. Naime, nakon što su mirisi na bazi molekula očarali ljude diljem svijeta, sada je došao red na novi trend, a riječ je o parfemu od zraka. Stvoren inovativnom tehnologijom kojom se uspješno proizvode alkoholi iz zraka, Air Eau De Parfum je debitirao na beauty sceni krajem 2021. godine. Minimalistički dizajn i pristup mirisu idealan su odraz današnje digitalne kulture, no mnogi se i dalje pitaju kako je moguće da zrak miriše.

Proizvođači iz američke tvrtke Air Company objasnili su kako je razvoj mirisa tehnologijom proizvodnje etanola oduvijek bio cilj ove tvrtke. Nakon što su proizveli sredstvo za dezinfekciju ruku i votku, Air Eau De Parfum bila je sljedeća inovacija za tvrtku, ali ju je trebalo ispravno izvesti.

image

Minimalistički dizajnirana ambalaža se može koristiti više puta.

PROMO

Htjeli su proizvesti suptilan, ali živahan i održiv miris na bazi ugljične tehnologije, a to im je i uspjelo.

Svojom jedinstvenom tehnologijom Air Company pretvara ugljični dioksid iz atmosfere u ultrarafinirane alkohole koji mogu stvoriti nevjerojatne mirise. Kada je u pitanju formulacija Air Eau de Parfum, u njoj se ne nalaze prirodna eterična ulja kao u većini mirisa. Umjesto toga, ovaj uniseks miris izrađen je od sintetičkih spojeva, a realizira se tek nakon što ugljični dioksid dođe u kontakt sa zrakom.

Čitajte i: Molekularna parfumerija: Kemijski spojevi vrtoglavo dobrih mirisa novi su ‘must have‘ u kozmetičkoj torbici

Što se tiče samog mirisa, njegove su note izrazito duboke, a na svima miriše drugačije. Mogu se osjetiti note jasmina, ljubičice, azaleje, slatke vode, a baza je puderasti mošusni miris duhana.

Iako je klasificiran kao svježi miris, Air Eau de Parfum vješto spaja svježe, drvene i cvjetne note. U skladu s misijom Air Company, parfem je izrađen od sintetičkih mirisa umjesto prirodnih, kako bi se osigurala ekološka održivost, a tome ide u prilog i staklena ambalaža koja je dizajnirana kako bi se mogla koristiti više puta.

Linker
14. travanj 2024 18:51