moćno i praktično

Kozmetika superžene: Multitasking je postao vrlo poželjan i u svijetu ljepote

Izazovi u 2020. promijenili su pristup uređivanju, no i dalje želimo lijepo izgledati - a za to nam trebaju multifunkcionalni preparati za blistavost u trenu.

Potreba za višenamjenskim kozmetičkim preparatima nikada nije bila veća nego danas, otkako se zbog pandemije (a kod nas i potresa) borimo s nedostatkom slobodnog vremena i ozbiljnom gospodarskom krizom.

“Multitasking” puderi, maskare, šamponi, ruževi za usne..., koji garantiraju savršen izgled u samo par poteza, jedan su od vodećih aduta industrije ljepote u 2021.

O kolikom je trendu riječ najbolje govori podatak da su mu se priklonili vodeći brendovi pa je tako proizvođač šampona za suho pranje kose Batiste početkom godine predstavio novi preparat.

Čitajte i: Za blistavost zrelije kože: tonik s hijaloronskom kiselinom idealan je dodatak vašoj beauty rutini zimi

Njihov “Wonder Woman” nadahnut je glavnom junakinjom istoimenog filma koji se odnedavno prikazuje i u hrvatskim kinima. Aluzija na supermoći popularne ratnice, koju je utjelovila izraelska glumica Gal Gadot, posve je opravdana jer suhi šamponi imaju višestruko djelovanje. Uz to što fino mirišu i kosu osvježavaju, daju joj volumen te i do nekoliko dana održavaju postojeću frizuru.

image
Suhi šampon Batiste u "super ruhu"
PRESS FOTO

Široka paleta multifunkcionalne kozmetike

Dugodjelujući efekt glavna je karakteristika većine preparata “2 u 1”. Kozmetički brend Avon već se neko vrijeme ponosi svojim ružem koji je ujedno i rumenilo, a ne skida se satima. Novom pristupu uljepšavanju i njezi prilagodila su se i mnoga imena dekorativne kozmetike. Primjerice, Nuxe 5 prajmer nije samo baza za daljnje nanošenje šminke nego se može koristiti i samostalno jer djeluje poput osvjetljivača i hidratantne kreme te vam uz njega ne treba puder. U multifunkcionalnim verzijama nude se i sjajila, sjenila, ali i maskare čiji proizvođači tvrde da postižu maksimum samo jednim potezom.

Čitajte i: Koža se najbolje obnavlja noću: pronašli smo 11 najboljih noćnih krema po preporuci dermatologa

I da podsjetimo - nove generacije hibridnih proizvoda ujedinjuju svojstva preparativne i dekorativne kozmetike tako da i make-up njeguje kožu.

image
Kremasta boja za usne i obraze, 49,90 kn, Avon
PRESS FOTO
image
Stay Naked Hydromaniac puder za blistavost kože, 259 kn, Urban Decay
PRESS FOTO
image
Dvofazni serum za njegu i ublažavanje vidljivosti pigmentacijskih mrlja, 264,50 kn, Eucerin
PRESS FOTO
image
Ulje za čišćenje lica, kože oko očiju i usana, 205,18 kn
,Novexpert
FOTOGRAFIJE: PRESS FOTO
Linker
20. travanj 2024 09:10