Michelle Pfeiffer
 Profimedia, Backgrid USA
potpuno transparentno

Michelle Pfeiffer zbog zdravlja 10 godina na sebe nije stavila parfem, a sada je otišla korak dalje

Nagrađivana američka glumica prije deset godina se odrekla parfema i nije ih koristila, sve do sada kada je izbacila svoje mirise koji su dobili ime po njezinoj djeci.

Michelle Pfeiffer ostala je šokirana nakon saznanja da se u parfemima koriste supstance koje su opasne po zdravlje. Nakon toga, ona i djeca Claudia Rose (26) i John Henry Pfeiffer (24) odrekli su se mirisa koje su do tada redovno koristili.

To ju je nagnalo da krene u novi posao i spoji ugodno s korisnim."Nisam koristila parfeme cijelo desetljeće i moram priznati da mi nedostaju", rekla je glumica prije pokretanja novog beauty projekta. Odlučila je kreirati parfeme za koje zna da nisu opasni po zdravlje te je stvorila prvu liniju proizvoda čiji su svi sastojci javno objavljeni.

Henryrose.com
Michelle Pfeiffer

"Obratila sam se nekim tvrtkama, no nisu svi željeli transparentno obznaniti sastojke koje koriste. Zato sam odustala jer mi nije bilo ugodno staviti svoje ime ili lice na nešto što ni sama ne bih nosila", komentirala je glumica u jednom intervjuu i na nekoliko godina odgodila svoju zamisao.

Sada je odlučila slijediti svoj san i ostvarila je želju - kreirala je parfeme namijenjene muškarcima i ženama sa svojim potpisom te ih nazvala Henry Rose, po svojoj djeci. Sastojke je potvrdila i grupacija Environmental Working Group, a svi sastojci parfema su javno objavljeni. Dok je većina parfema rađena od više od tisuću različitih sastojaka, Michelle je pri izradi koristila samo nekoliko stotina sastojaka za svih pet različitih mirisa koji su dio kolekcije.

Henryrose.com
Parfemi s potpisom Michelle Pfeiffer

Pakiranje parfema također je ekološki prihvatljivo - rađeno je od NEO-Infinite stakla koje je dobiveno od 90% recikliranog stakla te se kasnije može u potpunosti reciklirati. Kape za zatvaranje izrađene su od soje, a vanjsko pakiranje napravljeno je od biorazgradivog papira. Cijena parfema iznosi 120 dolara, a moguće ih je naručiti u Hrvatsku sa službene stranice.

"Oduvijek su parfemi bili obavijeni velom tajne, a danas otvaramo posljednju crnu kutiju transparentnosti u osobnoj njezi. Htjela sam na tržište plasirati nešto što će biti sigurnije od svega ostalog što je dostupno, sa 100% transparentnim sastojcima, no da je u usporedbi s ostalim proizvodima jednako konkurentno", objavila je glumica na Instagramu.

Beverly Hills, CA  - Celebrities attend Variety's Power of Women: Los Angeles presented by Lifetime at The Beverly Wilshire Hotel.

Pictured: Michelle Pfeiffer

BACKGRID USA 13 OCTOBER 2017, Image: 352825029, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA
Michelle Pfeiffer

Linker
13. travanj 2024 22:24