kozmopolitski brend

Njega i kvaliteta iz Azerbajdžana dostupna je i u Hrvatskoj: Prirodni sastojci krase liniju vrhunske kozmetike Gazelli

Koristeći znanstvene spoznaje, elemente tradicionalne medicine i prirodne resurse svoje rodne zemlje, stručnjakinja za preventivnu medicinu i genetiku dr. Zarifa Ham­­zayeva stvorila je kozmopolitski brend GAZELLI, čija se kozmetika za djecu i odrasle odnedavno može kupiti i kod nas.

Azerbajdžan - zem­­lju na razmeđi Europe i Azije - ljubitelji putovanja hvale zbog prekrasnih planina i neobičnih vulkana koji umjesto lave izbacuju blato. Azerbajdžan je čuven i među šahistima jer odatle potječe niz velemajstora, pa i najveći među njima - Gari Kasparov. Zemlja je dobro poznata i našim nogometnim navijačima, koji su u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo slavili pobjedu hrvatske reprezentacije nad azerbajdžanskom...

A jedan bivši nogometaš povezao je Hrvatsku i Azerbajdžan - kozmetikom. Ivica Pirić, nekadašnji igrač Hajduka i Zagreba te kijevskog Arsenala, danas počasni konzul Ukrajine, na naše je tržište doveo azerbajdžansku kozmetiku Gazelli. U poslu koji vodi sa suprugom Vedranom proširio se i na ostale zemlje bivše Jugoslavije, Europske unije te u Ukrajinu.

image
Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine i zastupnik kozmetike Gazelli za Hrvatsku, zemlje bivše Jugoslavije, Europske unije i Ukrajinu.
GAZELLI

Gazelli proizvodi za njegu djece i odraslih već se mogu naći u Konzumovim prodavaonicama, uskoro stižu u lanac dm, a u planu je lansiranje ekskluzivne kolekcije Gazelli Skincare u salone ljepote i parfumerije.

Kod nas je još relativno nepoznanica, no u svijetu Gazelli slovi kao osebujan kozmopolitski brend koji ujedinjuje azerbajdžanska prirodna bogatstva i tradiciju s najsuvremenijim znanstvenim istraživanjima i tehnologijama.

Čitajte i: L‘Oréal Adria pokreće beauty4thefuture – kampanju o važnosti razvrstavanja potrošenih pakiranja kozmetičkih proizvoda

Ljepota je način života

Gazelli Evi, odnosno Kuća Gazelli, posebna je atrakcija u azerbajdžanskoj prijestolnici Bakuu. U supermodernom wellness utočištu sve - od klinike, dvorane za vježbanje, kozmetičkog i frizerskog salona, do kafića, plesnog studija, knjižnice i umjetničke galerije - objedinjeno je u skladu s filozofijom brenda da je ljepota način života.

image
Dr. Zarifa Hamzayeva s kćeri Jamilom, koja u Londonu
vodi ekskluzivni Gazelli House.
PRIVATNI ALBUM

Gazelli je 1999. utemeljila dr. Zarifa Ham­­zayeva, stručnjakinja za preventivnu medicinu i genetiku u čijoj obitelji očito postoji “poduzetnički gen“. Zarifu je oduvijek nadahnjivala njezina majka koja je usporedo s obiteljskim obavezama uspijevala voditi jednu od najvećih plantaža čaja u Azerbajdžanu, a danas je Zarifa uzor svojim kćerima Jamili i Mili, koje su svaka na svoj način pridonijele da brend Gazelli postane prepoznatljiv i po svojim britanskim podružnicama.

Jamila Askarova osnovala je Gazelli House - londonsku inačicu bakuanske Kuće Gazelli, a njezina mlađa sestra Mila Askarova vodi umjetničke galerije Gazelli Art House u Bakuu i Londonu. Naime, Gazellijeva vizija ljepote življenja usko je povezana s umjetnošću u kojoj često nalazi inspiraciju za kreiranje proizvoda.

Naziv brenda potječe pak iz istočnjačke tradicije skladanja gazela, pjesama koje slave ljepotu i ljubav. Misli drevnih azerbajdžanskih autora gazela aktualne su i danas, pa je tako Vazeh u 17. stoljeću pisao - “Ljepota nikad nije besplatna; za ljepotu su potrebni trud i predanost”.

Kozmetika Gazelli temelji se na prirodnim sastojcima koji se koriste i u tradicionalnoj medicini - jedinstvenom azerbajdžanskom naftalinskom ulju (jedino nalazište na svijetu nalazi se upravo u Azerbajdžanu), vulkanskoj glini, mineralima iz prirodnih izvora (Istisu, Daridag, Sirab...) te ekstraktima iz brojnih endemskih biljnih vrsta - a proizvodi se prema najvišim svjetskim standardima kvalitete, sigurnosti i zaštite okoliša.

Čitajte i: Perivi ulošci, blazinice i štapići za uši: Zagrepčanka Dubravka izrađuje ‘zero waste‘ proizvode za kućanstvo

Više od 700 proizvoda

Kombinirajući tradicionalne recepture sa svojom dugogodišnjom istraživačkom praksom u zdravstvenoj dijagnostici i preventivi, dr. Zarifa Hamzayeva je u protekla dva desetljeća stvorila doista sveobuhvatnu njegujuću liniju koja je dobila brojne nagrade i priznanja. Pritom je Gazelli iz male tvrtke prerastao u veliku grupaciju s najnaprednijom kozmetičkom tvornicom i istraživačkim laboratorijem, u kojem je dosad osmišljeno više od 700 proizvoda za njegu lica, tijela i kose.

image
Gazelli proizvodi
GAZELLI

KOLEKCIJA AROMA: NEW START gel za čišćenje lica s uljem čempresa i ekstraktima dunje i bundeve; PETAL TOUCH mlijeko za lice s uljima ruže i avokada i ekstraktom nara

Posebna su priča wellness tretmani u Kućama Gazelli. Urbani resorti u Bakuu i Londonu uređeni su tako da pružaju osjećaj kućne udobnosti u kojoj klijenti mogu dobiti sve na jednom mjestu. U tome se osobito ističe londonski Gazelli House koji nudi, kako kažu, “potpuno zaokružen pristup ljepoti i dobrobiti u perspektivi od 360 stupnjeva”.

Tretmani se kreiraju za svakog klijenta ponaosob, u skladu s njegovim trenutačnim potrebama i zdravstvenim stanjem. Pritom je kozmetička njega samo dio sveukupnog programa za balans tijela i duha. Klijentima su na raspolaganju i stručnjaci za prehranu, tjelovježbu, zdravo spavanje, fitoaromaterapiju, ajurvedsku medicinu, akupunkturu i niz drugih iscjeljujućih metoda te psiholozi i životni treneri za osobni razvoj.

image
Gazelli proizvodi
GAZELLI

EKSKLUZIVNA KOLEKCIJA: GAZELLI SKINCARE ULTIMATE FIRMING SERUM, s azerbajdžanskim naftalinskim uljem koje intenzivno potiče regeneraciju kože, sadrži i ekstrakt nara te prirodnu aminokiselinu arginin. INTENSIVE AGE-REPAIR CREAM klinički dokazano za 96 posto ublažava bore, a za 93 posto pojačava hidrataciju kože.

Gazelli House ima i posebne programe za žene u trudnoći i menopauzi te za onkološke bolesnike kako bi im se olakšala borba s bolešću i podnošenje terapije. Posebno su osmišljeni i tretmani koji pomažu smanjenju napetosti i emocionalnih blokada, uključujući ekskluzivni “hypnomind”, spoj masaže i meditacije pod vodstvom hipnoterapeuta.

image
Gazelli proizvodi
GAZELLI

GAZELLI AROMA COLLECTION: Full of Life šampon za volumen kose s uljima lavande i čempresa i ekstraktima kestena, šipka i crnog grožđa. Soothe My Soul opuštajući gel za tuširanje s ekstraktima šipka, ruže, pasiflore i uljem matičnjaka. A Thousand Charms piling za tijelo s ekstraktom ploda persimona (kaki) i bijelog grožđa.

Gazelli funkcionira i kao platforma za online druženja, radionice i savjetovanja, a njihovi stručnjaci nastoje biti “pri ruci” onima kojima nisu dostupne specijalizirane prodavaonice i wellnessi. Upravo zato kreirali su linije široko dostupnih proizvoda koji se odnedavno mogu naći i u Konzumu.

Linker
25. travanj 2024 09:45