HIT PALETE SJENILA

Odabrali smo 5 genijalnih paleta sjenila iz jesenskih kolekcija

Kao i u modnom i u beauty svijetu jesen je posebno uzbudljiva. Osim toga što pristižu nove make up kolekcije, vremenske prilike napokon dozvoljavaju da se pošteno poigramo s bojama i teksturama na licu. 

Uskoro će popustiti vrućina od koje se topi i maskara na trepavicama, a nanošenje make up-a više neće biti ekvivalent mučenju. Ono čemu se većina žena posebno veseli jest to što će, zahvaljujući tome, napokon moći vratiti omiljena sjenila u pogon. Kao i obično, u jesen se paleta boja primiče toplom dijelu spektra pa se tako većina make up kolekcija oslanja na smeđe i žućkaste nijanse, no u linijama velikih kozmetičkih kuća našlo se i pokoje iznenađenje u koloritu.

Prva kolekcija nove kreativne direktorice make up divizije kuće Chanel, Lucie Pice, ljubavno je pismo vatrenoj nijansi: kolekcijom “Chanel Le Rouge Collection No.1” prevladavaju grimizna, rubin crvena i boja maka. Te su boje očekivan izbor za ruževe i rumenila, no crvena sjenila nisu baš svakidašnja pojava. Bez obzira na to, kombinirana s nijansama smeđe izgleda nevjerojatno dobro, pogotovo na zelenookim brinetama kao što je američka glumica i Chanelova muza Kristen Stewart.

Inspirirana tkaninom posljednjih hit kolekcija s modne piste, ovosezonska paleta makeupa za oči i lice kuće Armani, iz limitirane kolekcije “Armani Runway”, krije dva reda: prvi otkriva svilenkasti, osvjetljavajući puder koji matira ten i ističe crte lica, a drugi sadrži trio sjenila u dubokim, delikatnim nijansama, od mat crnog baršuna do svjetlucavog pjenušca i satenske, nježno ljubičasto-sivkaste nijanse.

Za ovu je jesen Peter Philips, kreativni direktor za make up diviziju kuće Dior, osmislio kolekciju pod nazivom “Skyline” koja se oslanja na igru svjetla i sjene. Paleta sjenila “Capital of Light” – inspirirana Parizom – donosi tri svjetlucave zemljane nijanse te jednu nježno ružičastu i tamnu, prodornu ljubičastu koja podjednako dobro ističe i tamne, ali i svijetle oči.

Iz kuće Yves Saint Laurent poručuju – igrajte se sa šminkom. Jesenska kolekcija nosi naziv “Scandal”, a upravo takva je i kolekcionarska paleta sjenila: Dior predlaže da kapke obojite kombinacijom maslinasto zelene i ljubičaste, s petrolej plavim i zlatnim akcentima te na taj način prizovete duh sedamdesetih godina prošlog stoljeća. A za zaista “skandalozan” dojam kopirajte total look iz kampanje čije je zaštitno lice britanski model Cara Delevingne: na usne nanesite još i jarki narančasto-crveni ruž i wow moment je zagarantiran.

Vijest o tome da je francuska dizajnerica Sonia Rykiel preminula, cijeli modni i umjetnički svijet zavila je u crno. Posljednja dizajnerska suradnja neponovljive umjetnice bila je upravo ona s kozmetičkom kućom Lancôme: za njih je osmislila kolekciju u kojoj prevladavaju vibrantne i tople jesenske boje – njezin zaštitni znak. Dio kolekcije je i paleta sjenila naziva “Saint-Germain”: ona skriva šest svjetlucavih ili sjenila u prahu, posebnu podlogu za kapke, dva tuša za oči skrivena ispod srebrne kopče te profesionalni aplikator s dva kraja.

Linker
25. travanj 2024 03:40