vrući trend

Puder obrve novi su hit u beauty svijetu: Nije bolan kao microblading te izgleda nevjerojatno prirodno

Ako se grozite klasičnog japanskoj iscrtavanja obrva zarezivanjem, onda je za vas tehnika koja ne ostavlja ožiljke niti boli.

Obrve su unazad 15 godina i više prošle mnogo transformacija. Od tankih, preko savršeno iscrtanih, do divljih i neukrotivih pa opet do uredno popunjenih. Negdje između pojavio se microblading, odnosno tradicionalna japanska tehnika iscrtavanja obrva koja je slična tetovaži.

Koliko god da je kao stvorena za one kojima su obrve tanke, "nevidljive" ili na nekim dijelovima ne rastu, microblading je bolan jer je ipak riječ o zarezivanju. Također, tijekom ovog tretmana može dći do krvarenja pa se ne preporučuje onima koji imaju nizak prag boli.

No, u zadnje vrijeme vrlo su popularne puder obrve, svojevrsna alternativa obrvama iscrtanih microblading tehnikom.

image

Puder obrve rade se mašinicom.

SHUTTERSTOCK

Kako se rade puder obrve?

Puder obrve također spadaju u metodu mikropigmentacije obrva, ali su suptilnije i prirodnije te je tehnika bezbolna i nema krvarenja. Sjenčanje obrva radi se mašinicom, za razliku od microbladinga koji se radi ručno, zbog čega se bolje može kontrolirati unos pigmenta u kožu.

Čitajte i: Vodootporne maskare koje su položile test za dramatičan volumen: Donosimo pet najboljih proizvoda

Pigmentiranje se vrši na maloj dubini prirodnim pigmentima, a završni izgled obrva ovisi o željama klijenata. Dakle, puder obrve mogu izgledati potpuno prirodno ili pak istaknutije.

Ono što je još jako važno spomenuti kod ove tehnike jest to da nema vidljivih ožiljaka, a obrve nakon što potpuno zacijele izgledaju kao da ste ih lagano osjenčali olovkom.

Puder obrve posebno se preporučuju onima s masnoj kožom jer se na njima microblading tehnika teže provodi, no mogu je nositi svi tipovi kože. Ako nemate vremena ujutro popunjavati obrve, onda je ova metoda kao stvorena za vas.

A trajnost?

Obrve nakon tretmana, koji traje oko dva sata, obično izgledaju puno tamnije nego što će biti nakon što obrve zacijele. Zacjeljivanje traje od četiri do sedam dana, a za bržu regeneraciju kože najbolje će poslužiti krema na bazi vitamina E. Trajnost puder obrva ovisi o dobi kijenta, tipu kože i njezi kože - na zreloj koži traje do tri godine, dok na mladoj do godine i pol.

Linker
19. travanj 2024 09:38