briga o sebi

Retro trend u svijetu: Sapuni se vraćaju u modu, oni od najfinijih sastojaka uljepšat će vam dan

Ulazak u 2021. godinu svijet ljepote i kozmetike vidi kao priliku da se okrenemo sebi, smirenom načinu života te starinskim vrijednostima. Spa doživljaj pokušat ćemo dočarati u vlastitom domu te se vratiti kultnim proizvodima koje su koristile naše mame i bake - poput sapuna.

Postoji li išta tradicionalnije i ljepše od svilenkastih mjehurića sapuna na koži? Ovaj "klasičan" proizvod kozmetičke industrije, koji su u posljednjih nekoliko desetljeća sa scene izgurali tekući sapuni i gelovi za tuširanje, vraća se na scenu, upravo kako bi nam pružio nostalgični feeling te spriječio isušivanje kože svojim najfinijim sastojcima.

image
2021. godina bit će godina brige o sebi i kućnih spa trenutaka, najavljuju beauty stručnjaci
PHOTOALTO/PROFIMEDIA

Stručnjaci kažu da prvi sapun datira još iz doba drevnih Babilonaca, a Egipćani i Egipćanke, poznati po svojim ritualima uljepšavanja, nisu propuštali kupanje sapunom koji je tada bio luksuz. Iz generacije u generaciju, sapun se širio po svijetu te uskoro došao na glas kao kozmetički proizvod kojeg koriste baš svi, i princeze i vojnici.

Društvena platforma Pinterest, u svom je velikom izvještaju u kojem predviđa trendove za 2021. naglasila kako će povratak dugotrajnim ritualima biti "hot" u ovoj godini pa ne čudi što su se brojni kozmetički brendovi "vratili osnovama".

image
Koristili su ga i drevni Babilonci, a i Egipćanke poznate po svojim ritualima
L‘OCCITANE

Tražite li sapun koji će vas omamiti mirisom, njegovati vaše lice i tijelo te pritom izgledati atraktivno u vašoj kupaonici, svakako zavirite u ponudu poznatog beauty brenda L‘Occitane koji je izbacio kolekciju pod nazivom "Umjetnost izrade sapuna", inspiriranu prirodom, u kojoj je relansirao sapunske klasike.

Umjetnost izrade sapuna

L’Occitane se vraća svojim korijenima tražeći inspiraciju u Provansi i njezinom naslijeđu jednostavnih formula. Minimalističko-moderna kolekcija sapuna ne samo da predstavlja boje, mirise i sastojke ove čarobne regije, nego i njezin duh – umjetnost življenja koja slavi jednostavne užitke. Predivni, aromatični, učinkoviti i nježni, generacijama čine jednostavnu, svakodnevnu njegu pravom umjetnošću.

Kolekcija "Umjetnost izrade sapuna" savršeno utjelovljuje ovu harmoniju kroz svoju interpretaciju tradicionalnih sapuna uključujući i dobro poznati kultni marsejski sapun (savon de Marseille) čiji višenamjenski recept podupire L‘Occitaneovo najveće uvjerenje – jednostavnost nikada ne izlazi iz mode.

Jednostavne formule, načinjene od barem 78 % biljnih ulja kao što su suncokretovo, kokosovo i maslinovo, delikatno čiste kožu, ostavljajući nježan mirisan trag nakon svakog korištenja. Dodatak provansalskih sastojaka – citronovca, badema, maslinovog ulja ili eteričnog ulja fine lavande – detalj je koji ove jednostavne sapune podiže na potpuno novu razinu. Živopisne note i primamljivi miris spojeni su u uravnoteženom modernom istančanom dizajnu koji odaje počast sapunima kao pravim umjetničkim djelima kakvima i jesu.

POVRATAK BONNE MÈRE SAPUNA

L’Occitaneova umjetnička reinterpretacija tradicije nastavlja se uz dodatak četiri nova mirisa koji predivno sažimaju sva blaga Provanse u Bonne Mère kolekciji. Ovi sapuni izrađeni su u skladu s naslijeđem marsejskog sapuna s maslinovim uljem iz Provanse, a tome su pridodani primamljivi mirisi i boje koji odišu prolaznim godišnjim dobima: Limeta & Mandarina, Lipa & Slatka naranča, Rabarbara & Bosiljak, Ružmarin & Muškatna kadulja.

image
L‘Occitane je relansirao klasike iz kolekcije sapuna
L‘OCCITANE

Za one koji su u potrazi za autentičnošću i jednostavnošću, L’Occitane nudi Bonne Mère Extra Pur sapun, koji je svojom formulom bez boje i mirisa, stvoren za tradicionalno korištenje – održava ruke, tijelo i rublje čistima.

Moderni u svojoj jednostavnosti, Bonne Mere sapuni potpuno su “au naturel” jer ne dolaze ni u kakvoj ambalaži, pa tako čine pravi dodatak u svakom eko-osviještenom domu.

image
L‘Occitane u kolekciji nudi i mrežicu za sapune
L‘OCCITANE

KARITE & PILING SAPUNI

Jednostavna genijalnost definira L’Occitaneovu liniju karite sapuna koja spaja tradiciju izrade sapuna s pomalo nekonvencionalnim sastojkom: raskošnim karite maslacem. Sapuni kolekcije nježno čiste kožu poštujući njezinu delikatnu ravnotežu, a formula novog Ultrabogatog mliječnog karite sapuna pruža još ugodniji osjećaj hidratacije i mekoće kože. Ova linija proizvoda za njegu kože napravljena je s ikoničnim sastojcima i mirisima prirodnog podrijetla, ne sadrži palmino ulje, a dolazi u modernom, eko-prihvatljivom pakiranju.

image
L‘Occitane sapuni s karite maslacom
L‘OCCITANE

Tradicionalno izrađeni L‘Occitane sapuni osim novog ruha dobivaju i nova svojstva uz masažne kuglice i eksfolirajuću sitno mljevenu bademovu ljuskicu za trenutak u domu nalik spa luksuzu. Razmazite tijelo i sva svoja osjetila ovim posebno formuliranim sapunima koji dolaze u dva mirisa – obogaćeni raskošnim i njegujućim karite maslacem ili nježno omekšavajućim bademovim uljem iz Provanse. Dizajnirani su s dva lica, jedno pomaže ukloniti odumrle stanice kože, a druga, glatka strana, nježno čisti kožu i ostavlja delikatni mirisni trag.

image
Piling sapuni na najnježniji način uklanjaju mrtve stanice kože
L‘OCCITANE

Koji god izabrali, vaša će vam koža biti zahvalna.

image
Kutijica od bambusa za pohranu sapuna chic je dodatak svakoj kupaonici
L‘OCCITANE
Linker
20. travanj 2024 05:38