OD KOSE DO NOKTIJU

Šljokice, draguljići i glamurozan look: Otkrivamo najveće i neodoljive beauty trendove za 2022.!

Osim naglašene šminke i nokti će biti sve upečatljiviji, dok će u trendu biti što prirodnije frizure i tzv. ‘obrnuti balayage‘.

Svaka godina nosi nove beauty trendove, a većinu ih možemo predvidjeti s njenim početkom. Pinterest Predicts, jedan od najpoznatijih alata za predviđanja već je kreirao listu za tekuću godinu na osnovu pretraživanja, a mi vam predstavljamo za sada najpopularnije!

Draguljići, šljokice i glamurozan look

Draguljići i lažni piercinzi u 2022. će postati 'in' pa će se koristiti čak i kod šminkanja. Trenutno su najtraženiji draguljići umjesto linije tuša koji cijeli look podižu na sasvim novu razinu.

Vječno pravilo "manje je više" u 2022. što se tiče šminke neće vrijediti pa će među trendovima najviše dominirati jarke boje, neoni i metalik nijanse. Isprobavat će se neke nove tehnike šminkanja, no sve će se zadržavati na području očiju, obraza i usana, dok će puderi, kao i do sada biti što prirodniji i neprimjetni.

Čitajte i: Savršena prilika za beauty minimalistice: Margot Robbie nosi nude manikuru omiljenu devedesetih

Osim šminke i nokti će biti sve upečatljiviji, a posebno su popularne tehnike oslikavanja u pejzažnom stilu.

Veliki povratak nakita

Proteklih nekoliko godina nakit kao da je izgubio na važnosti, no čini se da je došao trenutak da se nadoknadi "izgubljeno vrijeme". Osim upečatljivih i slojevitih ogrlica, perlica na noktima, kristalića na kapcima, dijamantići će krasiti i zube. Taj trend već nose neke od svjetskih zvijezdi poput Hailey Bieber, Charli D'Amelio, Travisa Barkera i Drakea.

Čitajte i: Rozgu pratitelji mole da ponovi svoj ‘mokri‘ izgled koji je neke od njezinih pratitelja bacio u ekstazu!

Prirodna kosa i povratak u devedesete

Kod kose je poželjan što prirodniji izgled pa se razvio novi trend - 'obrnuti balayage' koji podrazumijeva farbanje korijena kose u tamnije nijanse koje se uklapaju u svjetlije dužine. Među bojama nema pravila - blond nijanse i bakreni tonovi jednako su popularni poput smeđih, ali i boja koje odskaču - rozih ili plavih pramenova.

Francuski bob s 2022. dolazi u zaborav, dok se na listu trendova vraćaju pletenice i marame inspirirane 90-ima, a sve su poželjnije i prirodne kovrče.

Dubinska njega kože

image

Kvalitetni kozmetički preparati postaju popularniji od prekrivanja nedostataka.

PEXELS

Zdravlje općenito kao i zdravlje kože sve je više u fokusu pa 2022. neće biti fokus na prikrivanju eventualnih nedostataka, već na trajna rješenja kroz dubinsku njegu. Tako će sve popularniji postati kvalitetni proizvodi za njegu koji održavaju zdravlje i dobar izgled kože. SPF je i dalje obavezan, a sve su popularniji pilinzi i rutinske protuupalne njege.

Kućni tretmani

image

U ovoj godini posebna briga će se posvetiti dubinskoj njezi kože.

PEXELS

I odlasci u salone prebacili su se kod kuće pa će se tako sve više kupovati kućni uređaji kakve inače viđamo kod kozmetičarki. Već dovoljno popularnom IPL uređaju za trajno uklanjanje dlačica pridružit će se i LED svjetlosne maske, hidratantne maske i serumi, ali i neki tretmani pomlađivanja za koje smo do sada lice povjeravali samo stručnim rukama kozmetičarki.

Linker
20. travanj 2024 13:19