NJEGA KOŽE

Više od 40 posto odlazaka dermatologu povezuje se uz ovaj česti zimski problem

Problem suhe, iziritirane i crvene kože može se riješiti pravilnom njegom. Imamo odlične prijedloge!

Istraživanja pokazuju kako je više od 40 posto odlazaka na dermatološki pregled vezano uz problem suhe, crvene i iziritirane kože. Zbog dehidriranosti koža zimi postaje gruba, zategnuta, njezina elastičnost slabi, često se ljušti, sklona je iritacijama i crvenilu. Zbog svega navedenoga izgledamo umornije nego što uistinu jesmo. Srećom, pravilnom njegom moguće je regulirati osjetljivost suhe kože i spriječiti pojavu crvenila, a mi vam donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako biste ove zime imali meku i podatnu kožu.

Tuširajte se mlakom vodom

Iako nema ničeg bolje od vrućeg tuša zimi, tuširanje u vrućoj vodi može štetiti zaštitnom hidrolipidnom sloju kože. Vrela voda zapravo smanjuje razinu ulja i dodatno isušuje kožu.

Koristite ovlaživač prostora

Zbog grijanja prostorija, smanjene vlažnosti zraka te učestalijeg boravka u zatvorenim prostorima naša koža nije sigurna ni u kući ili stanu. Iz tog razloga u zimskim mjesecima poželjno je koristiti ovlaživače zraka.

Koristite kremu sa zaštitnim faktorom

image
Cetaphil

Premda su sunčeve zrake manje intenzivne zimi, njihov utjecaj na našu kožu i dalje nije zanemariv. Povećano djelovanje štetnih UV zraka najviše se manifestira u snježnom razdoblju zbog refleksije sunčevih zraka. Zato prilikom svakog izlaska, a posebno u skijaškoj sezoni, izložene dijelove tijela moramo zaštiti kremom za sunčanje. Idealno rješenje za suhu i kožu sklonu crvenilu je Cetaphil PRO RednessControl tonirana dnevna krema SPF 30. Ova hidratantna, neutralno tonirana krema umanjuje vidljivost crvenila, ujednačava ten kože, vlaži i održava prirodnu barijeru kože ostavljajući kožu umirenom i uravnoteženom. Osim toga, krema je klinički ispitana, hipoalergena i nekomedogena dnevna krema, a pruža optimalnu zaštitu od UVA i UVB zračenja 100 postotnim mineralnim filtrima bez iritacije kože ili zatvaranja pora.

image
Antonio Guillen/Profimedia

Pazite na prehranu

I prehrana igra važnu ulogu u zdravlju i izgledu kože. Tijekom zimskih mjeseci potrudite se jesti što više voća i povrća, najbolje onog bogatog antioksidansima. Također, pobrinite se da unosite dovoljno vitamina C, cinka i Omega 3 masnih kiselina.

Hidratizirajte i čistite kožu redovito

Zimi je hidratacija kože važnija no ikad. Pojačano isušivanje kože zbog vremenskih uvjeta i suhog zraka uzrokuje prhutanje, crvenilo i zatezanje što neće popraviti čak niti šminka. Štoviše, make up na takvoj koži dobiva suprotan efekt te izgleda neuredno i nezdravo. Kako biste spriječili te neugodne pojave potrebno je svakodnevno koristiti hidratizirajuće kreme koje će kožu dodatno nahraniti. Pored krema važna je i redovita njega, odnosno čišćenje kože od vanjskih prljavština. Kada je riječ o odabiru proizvoda za čišćenje lica, bilo da je riječ o pjenama, toniku ili gelu, svakako izbjegavajte one koji sadrže alkohol ili sulfate. U svojoj bogatoj ponudi kozmetike za njegu kože, Cetaphil nudi PRO RednessControl pjenu za nježno čišćenje kože sklone crvenilu, idealnu za zimska razdoblja. Ova pjena klinički je ispitana, hipoalergena je i nekomedogena. Ne iritira kožu i ne zatvara pore, a besprijekorno uklanja sve nečistoće i šminku bez oštećivanja kožne barijere i prekomjernog isušivanja.

image
iStock

Zaštitite kožu odjećom

Svakodnevna upotreba rukavica, šalova i kapa spriječit će isušivanje kože, a samim time i iritaciju i crvenilo koje se može pojaviti zbog niskih temperatura. Prilikom odabira vodite računa da su vaše rukavice, šalovi ili kape napravljene od prirodnih materijala, najbolje od pamuka ili vune.

Zima je pravo vrijeme za noćnu njegu kože

Ako još niste počeli koristiti kreme ili serume za noćnu njegu lica, vrijeme je da ovaj kozmetički ritual postane vaša rutina, pogotovo ako imate izrazito suhu kožu. Noć je vrijeme opuštanja i regeneracije, kako za cijelo tijelo, tako i za kožu. Upravo takvu njegu, uz neprestano hidratiziranje u kasnim satima, koži pruža Cetaphil PRO RednessControl umirujuća noćna krema. Ova hidratantna krema umanjit će suhoću kože i tako ublažiti nelagodu, peckanje i crvenilo. Uz to, obnavlja kožnu barijeru i vidljivo poboljšava teksturu kože osiguravajući joj potrebnu vlagu bez začepljivanja pora.

image
Cetaphil

Cetaphil proizvodi su dostupni u svim ljekarnama, specijaliziranim trgovinama i online.

Linker
15. travanj 2024 04:52