Getty Images/iStockphoto
BLAGDANSKI MAKE UP LOOK

VRIJEME PRETJERIVANJA JE STIGLO Šljokice i visoki sjaj su spremni!

Napokon je stiglo vrijeme najzabavnijih dana u godini, kada su šljokice i glitter dopušteni i za dnevne poslovne lookove!

Možete doslovno zablistati na božićnim domjencima, partyjima i na dočeku nove godine, a sve uz pomoć šljokica, točnije sjenila, ruževa i highlightera koji u sebi sadrže sjajne čestice. Iako osvajaju na prvi pogled, ponekad ih je malo nezgodno nanositi i stoga vam otkrivamo sve tajne neodoljivih šljokica u kojima možete uživati sve blagdanske dane.

Studio beauty portrait of woman with professional make-up. High-end retouch.
Getty Images

Prvo se odlučite o boji make upa i odjeće kada birate tonove. Zlatne nijanse odlično stoje osobama tamnijeg tena, dok srebrni sjaj ide sjajno uz osobe hladnijeg tona. Ako želite samo dašak glittera, šljokice lagano nanesite na već postojan make up look, a mali trik je da se svakako odjenete prije šminkanja jer se glitter voli malo razletiti.

Ako želite samo malo naglasiti istaknute dijelove tijela poput jagodica, leđa i dekoltea, highlighter je vaš idealan odabir. Ako ste spremni za malo intenzivniji look, vrijeme je za šljokičaste nijanse sjenila i ruževa. Kada je riječ o samom nanošenju šljokica, svakako prvo krenite sa šminkanjem očiju kako ne bi trebali naknadno popravljati puder i korektor. Ako ipak želite ići standardnim putem da prvo nanosite podlogu na čitavo lice, nanesite deblji puder u prahu kako biste neželjene šljokice s lica jednostavno odstranili pomoću velikog kista.

Female eye with professional bright shiny make-up.
Getty Images/iStockphoto

Za postojanost šljokica na očima, svakako nanesite primer na kapak (može i korektor) koji će biti fantastična baza i osigurati da vam šljokice ostanu nepomične na očima cijelu noć. Ako želite postići tanku liniju poput tuša, uzmite tanki špicasti kistić za tuš te ga namočite kako bi postigli od prešanog sjenila željeni efekt tanke linije. Metalik i šljokičaste nijanse s takvim poigravanjem izgledaju jednostavno fantastično i s najsmirenijim nijansama sjenila kao podloge.

Ako težite jednostavnijem make upu, onda su tekuća metalik sjenila savršena opcija. Prvenstveno, iznimno se jednostavno nanose s već dobivenim aplikatorom, a raspon boja se s lakoćom prilagođava svakodnevnim poslovnim lookovima, ali i blagdanskim partyjima.

Beautiful woman with bright make-up and manicure
Getty Images

Za sam kraj, neka vam i usne zablistaju u najvećem sjaju! Uz ljubičaste i crvene boje, ne možete pogriješiti ni u jednom trenutku, a jedino je bitno da prije nanošenja tekućeg ruža obavite piling usana kako bi bile neodoljivo glatke.

Šljokice su idealna šminka blagdanskih dana, ali jednako tako i idealan poklon koji možete smjestiti ispod bora. Stoga, nabacite taj sjaj i uživajte u Božiću!

Linker
20. travanj 2024 06:41