iStock
SLOW AGE

Pomirite se sa starenjem

Neupitno je da svi starimo, ali ipak nas teško pogađaju prvi znakovi koji nas podsjećaju da više nismo u cvijetu mladosti. Zbog velikog pritiska da zauvijek ostanemo lijepi i mladi, danas se većina teško miri s tom činjenicom. Ostati mladi ne možemo, ali možemo – „starjeti zadovoljno“.

Zbog nedostižnog izgleda kakav nam se svakodnevno nameće, veliki je broj žena, ali i muškaraca u ratu sa sobom i teži nemogućem: vječnoj mladosti. Životni vijek ljudi je zahvaljujući napretku u medicini, prehrani, kozmetici i plastičnoj kirurgiji produljen – u prosjeku smo dobili dodatnih 14 godina života, a skrivati svoje godine i ne osjećati se ugodno u vlastitoj koži polovicu životnog vijeka ne zvuči primamljivo.

Zbog toga se trebamo pomiriti sa svojim godinama, tijelom koje se mijenja, a kako bismo se dobro osjećali u vlastitoj koži potrebno nam je i samopouzdanje. Tvorac pokreta „spora kozmetika“ Julien Kaibeck kaže da je upravo ono osnovna njega. On preporučuje pogled u zrcalo i osmijeh: „Manje mislite na crte lica, a više na osjećaj blagostanja“.

A happy beautiful mature woman admiring herself in the mirror
Getty Images/iStockphoto

Osim što je važno da izgradimo samopouzdanje, moramo pripaziti na prehrambene navike, dovoljno spavati i naći vremena za opuštanje te redovito njegovati kožu. Ne smijemo zaboraviti na čišćenje kože, osobito prije spavanja, i na važnost dubinske njege. Potpuna hidratacija, obnova i zaštita kože ključne su i potiču prirodnu zaštitu od ekspozoma. Slow Âge, prva Vichy "slow ageing" njega, kožu čini snažnijom i zdravijom zahvaljujući inovativnoj kombinaciji aktivnih sastojaka: probiotičkom sastojku bifidus koji jača kožnu barijeru, ekstraktu korijena bajkalske kapice koja djeluje antioksidativno te Vichy mineraliziranoj termalnoj vodi obogaćenoj s 15 minerala.

Promo

Više o "sporom starenju" čitajte u specijalu "Vichy Slow Age"!

Linker
16. travanj 2024 20:55