Ljeto se bliži

Prvi put sam se odvažila isprobati proizvode za samotamnjenje: Bilo me je strah, ali rezultat je sjajan

Iako sam se godinama odupirala proizvodima za samotamnjenje jer sam mislila da su neuredni i komplicirani za nanošenje, odlučila sam im dati priliku jer želim imati privlačni, brončani ten cijele godine, a ne samo tijekom nekoliko ljetnih mjeseci. Srećom, Kozmetika Afrodita je nedavno izbacila novu liniju za postizanje i očuvanje preplanulosti pa nisam dvojila, već sam se odmah bacila na testiranje.

Sjećam se kako bih se kao djevojčica svake godine s ljetovanja vratila 'crna kao ugljen'. Dovoljan je bio dan, dva kupanja i igranja na suncu i već sam dobila divnu, preplanulu boju. To ne čudi jer ipak imam dalmatinske korijene, te su mi s te strane obitelji svi tamnoputi. Očito sam se uvrgla na njih! Ipak, s godinama se melanin malo slabije počeo proizvoditi u mojoj koži te više ne postižem preplanuli ten u mjeri kao nekad.

Kako nas je ova godina 'bacila na koljena' i okrenula nam živote za 180 stupnjeva, mnogi od nas se, baš kao i ja, još uvijek pitaju hoće li uopće imati pravo ljetovanje. Priznajem, jako mi nedostaje sunce, more i ljetna bezbrižnost, ali i ono što uopće nikada nisam mislila da će mi nedostajati - preplanuli ten. Svake godine si ponavljam kako mi nije važno koliko ću pocrniti, ali se svaki put iznova uvjerim da mi to itekako dobro stoji.

Iako mi koncept dobivanja preplanulog tena proizvodima za samotamnjenje nikada nije bio privlačan (jer što će to meni kad mogu prirodnim putem), ove godine odlučila sam se prestati odupirati i isprobati nešto novo. Činjenica koja je doprinijela mojoj odluci jest i to što sam naletjela na novu liniju Art of Tanning Afrodita Professional, čije proizvode volim i koristim već dugi niz godina.

Ida Tomašković
Linija Art of Tanning sastoji se od šest prirodnih proizvoda za postizanje i očuvanje preplanulosti tijekom cijele godine.

Linija sadrži šest proizvoda za postizanje i očuvanje preplanulog tena tijekom cijele godine. Svi proizvodi mogu se koristiti samostalno, ali za najbolji efekt Afrodita preporučuje kombinirati ih, odnosno koristiti određenim redoslijedom pa sam ih tako i testirala.

Hello, Summer Sunny Mango piling

Temeljita priprema kože najvažniji je korak prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje. Pilingom se skidaju mrtve stanice i omekšavaju grublji dijelovi kože kako bi lakše upili losion za samotamnjenje i kako na njima ne bi ostale mrlje. Afrodita Professional Sunny Mango piling dolazi u privlačnoj okrugloj posudici te me odmah nakon otvaranja 'zapljusnuo' njegov predivan tropski miris po mangu.

Ida Tomašković
Afrodita Professional Hello, Summer piling za lice i tijelo, 154,90 kuna

Inače obožavam pilinge pa mi je bio pravi gušt koristiti ga tijekom tuširanja. Kremast je i sadrži sitna zrnca koja učinkovito uklanjaju odumrle stanice te su dovoljno nježna i za lice. Nije mastan, odmah se ispire te kožu ostavlja nevjerojatno mekom i glatkom. Njam!

Hello, Summer losion za samotamnjenje

Sljedeći korak kojeg sam se, moram priznati, malo i pribojavala, jest nanošenje Afrodita Professional losiona za samotamnjenje. Stupanj preplanulosti određujete sami, ovisno o tome koliko slojeva nanesete. Kako sam se s ovakvim proizvodom susrela prvi put, nisam željela odmah namazati cijelo tijelo, već ga testirati samo na jednoj nozi da vidim ima li smisla nastaviti.

Losion je vrlo ugodnog mirisa, mliječno bijele boje te se brzo upija i lagano razmazuje.

Ida Tomašković
Afrodita Professional Hello, Summer losion za samotamnjenje, 124,90 kuna

Nakon što sam ga oprezno umasirala u kožu lijeve noge, pričekala sam oko tri sata da se boja razvije. Rezultat nakon prvog nanošenja me zbilja iznenadio - dobila sam lagano preplanuli 'štih', sličan onome nakon dan ili dva izlaganja suncu. Kako sam prirodno tamnoputa, odlučila sam nanijeti još jedan sloj i vidjeti što će se dogoditi.

Ida Tomašković
Moja desna noga - bez proizvoda za samotamnjenje, lijeva noga - dva sloja Afrodita Professional Hello, summer losiona za samotamnjenje.

Nakon još nekoliko sati, mojem oduševljenju nije bilo kraja, a kontrast između lijeve i desne noge bio je itekako primjetan.

Ono što je još odlično kod ovog proizvoda jest to što je 100 posto prirodnog podrijetla i ono nekima najvažnije - ne ostavlja mrlje ni po tijelu, ni odjeći, a ni posteljini pa sam bez straha mogla leći u krevet.

Hello, Summer pjena za čišćenje

Sljedeći dan isprobala sam Afrodita Professional pjenu za čišćenje lica i tijela koja pomaže u očuvanju preplanulosti nakon nanošenja proizvoda za samotamnjenje. Ne sadrži agresivni SLS/SLES i zbog toga ne isušuje kožu lica i tijela, a odlično uklanja ostatke make-upa. I pjena, baš kao i svi proizvodi iz linije, ima neodoljiv miris manga pa mi ju je i zbog toga bilo ugodno koristiti.

Ida Tomašković
Afrodita Professional Hello, Summer pjena za čišćenje lica i tijela, 77,90 kuna

Hello, Summer Sunny Mango Light maslac

Nakon tuširanja obavezno se namažem nekim losionom ili maslacem jer bi mi inače zbog tvrde vode koža bila jako suha, što ne podnosim. Afrodita Professional Sunny Mango maslac je jedan od najugodnijih maslaca koje sam isprobala. Također miriše po mangu, brzo se upija i nije težak, čak ni za nešto viših temperatura, a još jedna prednost mu je što pojačava učinak prethodne njege.

Ida Tomašković
Afrodita Professional Hello, Summer maslac za tijelo, 154,90 kuna

Odmah nakon nanošenja moja ga je koža doslovno 'popila' i bila je mekana, nježna i nahranjena. Uz njegujuća ulja, ovaj maslac sadrži i beta karoten koji pospješuje stvaranje melanina pa je postao neizostavan proizvod u mojoj self-tanning rutini.

Hello, Summer Glow maglica

Volim sve što ima veze sa sjajem i šljokicama pa me Afrodita Professional Glow maglica za lice i tijelo posebno oduševila. Kako sadrži zlatne pigmente, savršeno naglašava preplanuli ten i daje mu onaj divan sjaj za kojim svi čeznemo tijekom ljetnih mjeseci.

Ida Tomašković
Afrodita Professional Hello, Summer maglica za lice i tijelo, 77,90 kuna

Kao što joj i samo ime kaže, ova maglica je poput vode pa intenzivno hidratizira žednu kožu i jedva se čekam njime našpricati na plaži. Ne odgovaram za to ako ću previše bliještati! I da, miriše božanstveno.

Linija od koje se ne odvajam

I što reći na kraju? Nevjerojatno je koliko si uvijek iznova potvrđujem da prvo treba probati pa onda suditi sviđa li mi se neki proizvod ili ne. Tako je bilo i s ovom linijom za samotamnjenje koja me malo reći oduševila i svakako ću nastaviti koristiti je tijekom cijele godine. Uvjerila sam se da fake tan zapravo nije nikakav bauk, već brz način kako ljeto uvijek imati sa sobom!

Ida Tomašković
Afrodita Professional Hello, Summer marmelada za tijelo, 124,90 kuna

U Art of Tanning liniji još se može naći Afrodita Professional Hello, Summer marmelada za tijelo koja se koristi prilikom sunčanja za brže i intenzivnije postizanje dugotrajno preplanulog tena. Ona je za sada na čekanju, ali veselim se isprobati je čim pobjegnem u sunčane krajeve.

Proizvode iz linije Art of Tanning Afrodita Professional možete kupiti na Afroditinom webshopu, u Afrodita Beauty Centrima i shopovima u Zagrebu i izabranim kozmetičkim salonima.

Sadržaj je nastao u suradnji s Kozmetikom Afrodita.

Linker
15. ožujak 2024 17:11