Profimedia, Balawa Pics
Zbogom podočnjaci, zbogom crvenilo

Sakrijte sve znakove umora s lica u samo 10 minuta

Hidratantna krema i korektor danas će biti vaši najbolji beauty prijatelji

Podočnjaci, crvenilo, blijeda koža i mutne oči - tko nakon ludog dočeka ne izgleda tako?

Ako se ne ubrajate među sretnike koji imaju luksuz u krevetu uživati do podneva, već morate otići na posao ili pripremiti ručak za goste, poslušajte naše lukave savjete i od pospane mučenice u samo se nekoliko minuta transformirajte u blistavu ljepoticu.

Uklonite masnoće i miris dima iz kose

Ako kosu ne stignete oprati, istrljajte korijen s malo suhog šampona ili baby pudera i zatim je dobro raščešljajte. To će upiti masnoće, ali i neugodne mirise. Plus - vaša kosa dobit će volumen i teksturu pa ćete je lakše svezati u punđu ili isplesti zgodnu pletenicu.

Vratite vlagu licu

Operite lice vodom i uklonite preostale tragove šminke, a zatim u debelom sloju na lice nanesite hidratantnu kremu ili masku. Ne zaboravite nježno područje ispod očiju na kojem su se sigurno pojavile borice zbog manjka vlage u koži. Taj dio lica tijekom dana više puta osvježite s malo hidratantnog seruma ili kreme.

Neka vam korektor pomogne, i to ne samo s podočnjacima

Kad se krema upije, korektorom prikrijte podočnjake, a zatim ga nanesite na kapke i na područje oko nosnica koje, vjerovali ili ne, uvijek otkriva znakove umora. Lice će vam u trenu živnuti! P.S. Kremasti korektor uvijek je najbolji izbor.

Isprobajte najstariji trik u knjizi

Crvenilo i mutan pogled uklonite uz pomoć nekoliko kapljica kapi za oči.

Boja mjeseca na očima

Malo bijelog, bež ili srebrnog sjenila nanesite u kut kapaka, uz rub nosa, a zatim dodajte tanku crtu tušem ili olovkom na vanjskoj strani kapka te namažite trepavice. To će 'razbuditi' pogled.

Smeđe nijanse zamijenite ružičastima

Na umorne obraze ne stavljajte smeđa i crvena rumenila. Blijedo ružičaste nijanse i boja breskve pomoći će vam da lažirate prirodan, zdravi sjaj.

Dodajte highlighter

Malo svjetlucavog higlightera na vrhu jagodica i ispod obrva zaokružit će vaš look žene koja je spavala osam sati.

Savjet više!

Pod svaku cijenu izbjegavajte jaku šminku. Težak puder, suhi korektor i mat sjenila izgledaju dobro samo na odmornom licu. Na umornom će naglasiti sve nedostatke i neprivlačno se uvući u bore nastale od dehidracije.

Linker
16. travanj 2024 09:44