LJETO U BOČICI

7 idealnih mirisa za vruće ljetne dane i noći

Baš kao i odjeću i parfeme treba mijenjati sezonski: zimi, dok zrak oskudijeva mirisima, većina bira teže, opojne parfeme, dok se ljeti, kada je priroda u punom cvatu, odlučujemo za lakše, prozračne mirise koji kao da su sačinjeni od esencija mora i sunca. Idealan izbor za vruće dane su laganije i prozračnije formule koje sadrže osvježavajuće citrusne ili tople cvjetne tonove.

Zvijezde ovosezonskih mirisnih kolekcija su cvijet naranče, mandarina i bergamot koji će olakšati teške gradske dane zahvaljujući kojima ćete zaboraviti da ste daleko od mora i plaže.

Iako je to u svijetu potpuno uobičajena praksa, domaći modni dizajneri nemaju često priliku dizajnirati parfeme stoga je miris Love Turquise, proizašao iz radionice modnog dvojca ELFS više nego ugodno osvježenje: temelji se na cvjetnim notama, a prožimaju ga oštri i reski tonovi agruma. Nosivi elementi parfema su osvježavajući neroli i cvijet naranče.

Bobbi Brown Beach svidjet će se onima koje u zimskim mjesecima vole teže i muževnije mirise: osvježavajuć, ljetni parfem prožet je notama jasmina, morske vode i mandarine.

Prada Candy Kiss je novi ženski miris koji počiva na esenciji mošusa, a prožet je vanilijom i cvijetom naranče.

Estee Lauder Bronze Goddes instantno će vas podsjetiti na plažu jer miriši poput losiona za sunčanje i kokosa.

Avon Incandessence Glow otvara se tonovima sočnog bergamota, u središnjim je raskošna bijela magnolija, a završni dojam ostavljaju tonovi vetivera.

Svježina Giorgio Armani Si Rose parfema temelji se na bergamotu i mandarini, a za opojan slatkasto-drvenast miris zaslužne su majska i damaska ruža, bijela frezija, vanilija i dašak pačulija.

Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa započinje egzotičnim voćnim cvjetovima papaje i svježim listovima nerolija, a u srcu kompozicije nalazi se bijeli amarilis, zajedno s bijelim vodenim ljiljanom i bijelim narcisom.

Linker
25. siječanj 2022 15:28