Dermatolozi savjetuju: Ovo su proizvodi za njegu tijela koje treba koristiti

Koliko ste vremena i truda uložile na odabir kreme za lice koju koristite? A na odabir losiona za tuširanje ili kreme za tijelo? Neosporna je činjenica da trošimo ogromnu količinu vremena i novca na odabir kozmetičkih proizvoda za njegu lica dok ostatak tijela najčešće njegujemo jeftinim gelovima za tuširanje, kupkama i eventualno nekom univerzalnom hidratantnom kremom za tijelo.

Međutim, koža tijela dijeli mnogo istih problema s kožom lica – tamne mrlje, gruba koža, suhoća, nakupljeni sebum, znakovi starenja, a uz to i povremene urasle dlačice ili problemi sa prištićima i drugim nepravilnostima. Isto kao i koža lica, i koža tijela ima itekakve koristi od brojnih njegujućih sastojaka poput retinola, hijaluronske kiseline, glikolne kiseline, esencijalnih ulja i bogatih maslaca poput shea i kakao maslaca koji mogu izazvati pojavu prištića na licu, ali su gotovo uvijek odličan izbor za njegu tijela.

S promjenom sezone i jeseni u punom zamahu vrijeme je da prilagodite svoju rutinu njege tijela i provjerite proizvode u svom kozmetičkom ormariću. Provjerili smo sve stručne savjete i donosimo vam nekoliko prijedloga za njegu tijela i najuspješniju tranziciju iz toplog u sve hladnije vremenske uvjete. Jer samo zato što vam je većina kože sada prekrivena odjećom, ne znači da biste trebale uzeti pauzu od uobičajene rutine njege tijela. S ovih 7 savjeta vaša će koža blistati i u jesenjim mjesecima.

  • Provjerite gel za tuširanje

Tijekom ljeta slatkasti, voćni gelovi za tuširanje mogu biti odlična poslastica za tijelo, ali obavezno obratite pažnju koliko vaš trenutnu gel za tuširanje najdražeg mirisa isušuje vašu kožu u ovim već prilično hladnim i suhim mjesecima. Za ovo razdoblje pokušajte pronaći gel za tuširanje bez sapuna koji će obilno hidratizirati vašu kožu. Dobra ideja je izbjegavati kupovinu gelova za tuširanje i odabrati kremaste losione za tuširanje.

  • Isprobajte uljni piling

Mislim da su uljni pilinzi savršen izbor za hladnije mjesece zato što od njih dobivate prijeko potreban tretman uklanjanja mrtvih stanica kože i dodatnu njegu esencijalnim uljima. A kada je riječ o uljnim pilinzima, imate zaista mnogo mogućnosti. Možete pronaći proizvod koji je pun ulja ili piling koji je čvršće konzistencije. Odličan izbor su i prirodni šećerni pilinzi sa dodanim uljima.

  • Uvijek se štitite od sunca

Ovaj se savjet više tiče njege lica jer je koža lica najizloženija suncu u zimskim mjesecima, ali svakako treba imati na umu i pravilno štititi i kožu tijela, posebno u zimskim mjesecima i planiram boravcima na otvorenom. Samo zato što je ljeto iza nas ne znači da možete zaboraviti na UVA/UVB zaštitu svoje kože. Redovito koristite kremu za lice sa zaštitnim faktorom, odaberite onu s mineralnom bazom koja će se brzo upiti i ostaviti mat učinak.

  • Ne zaboravite na noge

Samo zato što je zahladilo, ne znači da se trebate prestati brinuti za svoje noge i stopala. Vaša stopala će cijelu jesen i zimu provesti u zatvorenoj obući, a ako ih budete redovito njegovale pilinzima i hridratantnim kremama , bez problema ćete uskočiti u sandale kada za to dođe vrijeme. Osim toga, osjećat ćete se odlično s lijepim i njegovanim stopalima. Isto vrijedi i za ostatak nogu, prvenstveno mislimo na depilaciju i epilaciju. Iako biste mogle prestati sa upotrebom britvice i brzinskih brijanja, nema razloga da kompletno prestanete s uklanjanjem dlačica bilo depilacijom voskom, šećernom pastom ili depilatorima. Ako već razmišljate o tome, jesenski i zimski mjeseci odlično su vrijeme za započeti s laserskom depilacijom.

  • Kupite kvalitetnu kremu za ruke

Tijekom zimskih mjeseci ruke su nam najizloženije hladnoći i vjetru i treba ih štititi hranjivim kremama češće i obilnije od ostatka tijela. Zato je vrlo važno da uvijek uza se imati i dobru kremu za ruke. Svaki puta nakon što operete ruke, bez obzira jeste li vani ili kod kuće, trebali biste staviti i kremu za ruke. Isprobajte nekoliko krema za ruke prije nego odaberete onu koja će vam biti najbolja.

  • Popijte pilulu

Prema preporuci dermatologa, na smjeni sezone, za kožu se valja pobrinuti i „iznutra“. Tijekom ljetnih mjeseci antioksidansi koji štite našu kožu zbog vremenskih uvjeta mogu biti znatno umanjeni i preporuka je da hidrataciju i hranjenje kože provedemo i iznutra. Baš kao što je uoči ljeta i početka izlaganja suncu preporučljivo uzimati vitamine C i D, beta-karoten ili lutein tako su nam i u zimskim mjesecima blagotvorni dodaci prehrani poput cinka, chlorelle, B kompleksa ili biotina. Brojni dodaci prehrani za ljepotu itekako utječu na izgled naše kože, isprobajte ih već ove jeseni.

  • Razmislite o nabavci ovlaživača zraka

Jesenski mjeseci donose i početak sezone grijanja, još jednog faktora koji nepovoljno utječe na našu kožu. Povećajte vlažnost svog doma i razmilite o kupovini ovlaživača zraka. Brojni su modeli dostupni na tržištu, a iznimno je korisno imati ih i koristiti od prvog dana grijanja.

Linker
15. travanj 2024 18:30