Profimedia, Backgrid USA
ITEKAKO SU VIDLJIVE

Genetska bolest s kojom se bori već 9 godina: Kim Kardashian West pokazala posljedice

Iako je uspješno riješila dio problema koje joj je psorijaza uzrokovala, reality zvijezda se i dalje bori s vidiljivim znakovima bolesti.

Kim Kardashian West muku muči s psorijazom već godinama. Dio znakova te kožne bolesti uspjela je riješiti, ali i dalje ima velikih problema koje često podijeli sa svojim pratiteljima. Vlasnica beauty brenda pokazala je kako je na dijelu noge izgubila pigmentaciju na koži na dijelu na kojem je imala psorijazu.

- Izgubi li još netko pigmentaciju nakon što se riješi psorijaze? - upitala je na Instaram Storyju na kojom se jasno vidi nejednaka boja kože na njezinim nogama. Taj gubitak pigmentacije 38-godišnja poduzetnica skriva sa svojim novim make-upom koji je osmislila baš kako bi pomoću njega mogla prikriti tragove psorijaze.

--> Što je psorijaza, bolest s kojom se bori i Kim Kardashian West?

Dermatologinja Whitney Bowe, autorica The Beauty of Dirty Skin, otkrila je da je diskoloracija s kojom se Kim bori zapravo jako česta kod bilo kakvog upalnog procesa na koži.

Instagram

- Uvijek postoji mogućnost da ćeš se boriti s postupalnom hiperpigmentacijom ili postupalnom hipopigmentacijom, a može se pojaviti nakon akni, ekcema ili psorijaze. Može se javiti zapravo i nakon što vas mačka ogrebe ili ako imate bilo kakvu ranu na koži - kaže dermatologinja koja vjeruje kako se kod Kim radi o hipopigmentaciji, što znači da je proizvodnja pigmenta usporena, ali te posljedice nisu trajne i s vremenom će se koža u potpunosti oporaviti.

- Diskoloracija je privremena, ali nekad trebaju mjeseci da se u potpunosti oporavi. Izlaganje suncu može produžiti diskoloraciju, pa treba voditi računa o zaštiti kože - dodala je Whitney.

Upravo je psorijaza bila inspiracija za novu liniju proizvoda brenda KKW Beauty.

- Naučila sam živjeti s njom i ne biti nesigurna oko psorijaze, ali za dane kada je želim sakriti koristim Body Makeup. Moja formula je toliko kremasta da daje satenski dojam, a lako se "nadograđuje" do poptunog prekrivanja - izjavila je Kim koja se s tom genetskom bolesti bori već godinama i redovito pokazuje znakove psorijaze na nogama, laktovima i leđima, a počela joj se širiti i na lice.

BGUK_1485194 - Various, UNITED KINGDOM  - Celebrity social media photos!

Pictured: Kim Kardashian



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 413438967, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK

Linker
19. travanj 2024 23:54