Getty Images/iStockphoto
tetošenje nakon plaže

Kako njegovati kožu nakon dana provedenog na suncu

Zaštita od sunca ključna je u ljetnoj njezi kože, ali ne smijemo zaboraviti niti na njezino "tetošenje" nakon sunčanja: preparatima možemo ublažiti crvenilo i opekline, ali i produžiti preplanulu put.

Iako nam sunčani dani podižu dobro raspoloženje, od opasnih zraka sunca treba se i dobro zaštititi. Naravno, u prvom planu su kreme i losioni sa zaštitnim faktorom, ali tu briga o koži ne smije prestati. Potrebno je mnogo više od toga kako bi ona bila i ostala zdrava tijekom ljetnih mjeseci. Naš najveći organ je nakon cijelog dana upijanja sunčevih zraka i dalje u "opasnosti": naime, slobodni radikali i satima nakon izlaganja suncu su aktivni i nastavljaju oštećivati kožu. Tu nastupaju preparati za njegu kože nakon sunčanja, koje je osobito dobro nanijeti prije spavanja - kada je najaktivnija i potpuno posvećena svojoj regeneraciji.

Dok "hvatamo" brončani ten na plaži, smanjuje se zaštitna funkcija gornjeg sloja kože zbog čega gubimo vodu. Što su rezultati na kraju dana vidljiviji, to ste ostali bez više tekućine - i morate je nadoknaditi. Osim bočice vode kraj sebe - jer je najvažnije hidratizirati se "iznutra" - posegnite za proizvodima koji će vratiti hidrataciju i vašoj koži. Jedan od najpopularnijih proizvoda za njegu kože nakon sunčanja neupitno je aloe vera. Ne samo da hladi i hidratizira, već ima i protuupalna svojstva. Osim nje, pomažu kreme koje sadrže keramide, lanoline i zob, a od ostalih sastojaka odličan izbor su vitamin C, kamilica i zeleni čaj - bogati antioksidansima koji će ubrzati oporavak kože.

Naravno, kada je u pitanju njega nakon sunca, postoje brojni proizvodi koje treba izbjegavati: kao što su oni protiv akni koji isušuju kožu. Pronašli smo proizvode koji će umiriti i hidratizirati kožu nakon dana provedenog na suncu, ali i produžiti preplanulost.

Vichy Ideal Soleil balzam poslije sunčanja s ekstraktom vrbovice i koncentratom lipida (111,78 kn)

Olival Sun SOS losion s aloe verom, maslinovim uljem i pantenolom (50,63 kn)

Nuxe losion nakon sunčanja s ekstraktom vodenog zumbula te Kan Pe cvijetom s Markižanskog otočja (131 kn)

Urtekram Aloe vera gel (52,90 kn)

Daylong After Sun Repair s enzimom endonukleazom (91,78 kn)

Biobaza S.O.S. jogurt za tijelo nakon sunčanja (39,90 kn)

ESI aloe vera gel s arganovim uljem (64 kn)

Linker
22. travanj 2024 16:50