FOTOGRAFIJE: BORIS KOVACEV/CROPIX CROPIX
uz bazen

Marijana Mikulić objavila (ne)savršenu fotku u kupaćem kostimu pa poručila: ‘Moje tijelo možda ne izgleda savršeno, ali je jedino koje imam‘

Produženi vikend glumica provodi sa suprugom Josipom i sinovima Ivanom, Andrijom i Jakovom u Makarskoj, ali ni na odmoru ne odmara – aktivna je na društvenim mrežama odakle je poslala važnu poruku.

Produženi vikend glumica provodi sa suprugom Josipom i sinovima Ivanom, Andrijom i Jakovom u Makarskoj, ali ni na odmoru ne odmara – aktivna je na društvenim mrežama odakle je poslala važnu poruku.

„Moje tijelo možda ne izgleda savršeno, ali je jedino koje imam. Ako ništa drugo izrodilo je tri mala savršena Gremlina. Imam i neke svoje želje i potrebe, ono kako bih ja htjela izgledati, zato što se ja kao ja tako osjećam dobro. Ali prije svega mi je bitno da je to tijelo zdravo i zato se trudim držati ga u formi koliko ide, i hraniti se zdravo. Ali se neću izgladnjivati niti svaki dan provoditi u teretani da bih izgledala po nekim normama savršeno. Priznajem, ja sama sebi nisam savršena, ali se svaki dan trudim voljeti sebe točno takvom kakva jesam, i uživati u svakom danu kao u ovom danas”, napisala je Marijana.

Ponosno je objavila i fotografiju u jednodijelnom kupaćem kostimu, a ubrzo je za objavu dobila brojne pohvale od pratitelja.

Marijana Mikulić o razvojnim poteškoćama svoga sina: ‘Osjećaj nemoći kad ne možemo pomoći svom djetetu je užasan‘

Samo par dana ranije glumica se uključila u kampanju 'Veća si od svoje veličine' koju je povodom Svjetskog dana poremećaja hranjenja pokrenula magistra psihologije i doktorandica na Universita' Cattolica u Milanu Anđela Jelić, a čiji je cilj podići svijest o tome kako naš tjelesni izgled ne određuje našu vrijednost, odnosno da konfekcijska veličina ne određuje vrijednost osobe i njezinih sposobnosti. „Nezadovoljstvo vlastitim izgledom koje u pozadini skriva druga nezadovoljstva psihološke prirode, poput nezadovoljenih emocionalnih potreba, nekvalitetnih odnosa, perfekcionizma, niskog samopoštovanja.. može dovesti do toga da se odnos prema hrani narušava, postaje opsesivan i koristiti se kao alat kojim se želi popravljati izgled. Ova kampanja ima za cilj podići svijest o tome da naša vrijednost nije određena konfekcijskim brojem i da svatko vrijedi više od samog tjelesnog izgleda”, poručila je Marijana na društvenim mrežama.

Ipak, nedavno je krenula u teretanu tri puta tjedno jer, kaže, najbolje se odjeća u konfekcijskom broju 38. Osim tog cilja, želi se i fizički osjećati bolje. Iz prehrane je prvi tjedan izbacila slatko i ugljikohidrate. Nakon toga je nastavila normalno jesti, ali bez prejedanja i zaslađenih sokova. Preferira variva, a uz meso obavezno jede salatu ili povrće, a pojačala je i unos vode.

Linker
27. travanj 2024 06:56