SUPER MRKVOM DO SUPER PREPLANULOSTI

Mrkva je prava čuvarica ljepote koja će vam osigurati prekrasno osunčani ten

Tepaju joj da je kraljica karotena i vitamina, a iako je najčešće koristimo u kuhinji, mrkva je fantastična za primjenu kada je u pitanju njega kože.

Gledajući kroz povijest, mrkve su se prvenstveno uzgajale zbog lišća i sjemena, a ne zbog korijena koji je danas omiljena namirnica.

Mrkva je originalno bila bijele, ljubičaste i crne boje, a današnja boja je nastala selektivnim uzgojem u Nizozemskoj kako bi se odala počast kraljevskoj obitelji "House of Orange" narančastom bojom. Ova namirnica vrlo je ukusna i zdrava, ali ujedno je zadužena za zaštitu kože od djelovanja štetnih slobodnih radikala i sunca. Već sama njezina boja ukazuje da je bogata beta-karotenom, čime osigurava lijep, ravnomjeran i postojan brončani ten. Stoga je sada idealno vrijeme da je uvrstite u svoju prehranu i odaberete neke od kozmetičkih poslastica upravo na bazi ovog povrća.

A što je zaista beta-karoten? Riječ je o prirodnom biljnom pigmentu koji voću i povrću daje žive boje i jedan je od najznačajnijih predstavnika karotenoida - velike skupine tvari široko rasprostranjenih u prirodi. Osim što sadrži velike količine navedenog beta-karotena, mrkva je bogata drugim spojevima korisnim za zdravlje kao što su vitamin A, minerali i antioksidansi, a posebice je korisna za oči, kožu, probavni sustav i zdravlje zubiju.

Uz sve zdravstvene prednosti, mrkva je fantastična za njegu kože u obliku brojnih ulja i pekmeza jer obnavlja suhu, zrelu i naboranu kožu, pomaže u prevenciji bora, štiti je od slobodnih radikala i potiče njezinu regeneraciju.

Kako nam se bliže sve topliji dani, kozmetika na bazi super mrkve neka postanu dio vaše svakodnevice, a posebice kada pričamo o odlasku na plažu ili situacije kada ćete duže vremena biti izloženi suncu.

Kako bi vaša koža bila bogato nahranjena i njegovana, možete birati među brojnim proizvodima kao što su pekmezi, suho i zlatno ulje iz linije SUPER Mrkva. Oni su zaduženi da umjereno štite i lagano nijansiraju kožu prirodnim pigmentima, a njihovi ugodni mirisi i ulja njeguju i hrane kožu.

Vrijeme je da iskoristite sve blagodati Super mrkve i uživate u svojem besprijekornom preplanulom tenu!

Linker
19. travanj 2024 08:42