HONGDAM

Nevjerojatno poetične tetovaže korejskog umjetnika

Česta percepcija umjetnosti tetoviranja je samodestrukcija koju prate vizualno napadne slike, crnom tintom zavijek zapisane u kožu. Naravno, govorimo o percepciji onih kojima su pojam i odluka da to učine vrlo daleki. No, rad zanimljivog korejskog umjetnika dokazuje da tetoviranje može biti vrlo decentan i poetičan rad. On djeluje pod imenom Hongdam i njegov će tatoo dizajn slomiti i najoštrije protivnike tetoviranja.

Jedinstven stil koji obilježavaju elegantne linije i blijede boje na prvi pogled čini se vrlo minimalistički. No, svaki crtež koji prenosi na ljudsko tijelo sastoji se od mnoštva detalja koji u konačnici čine malo remek-djelo. Upravo radi toga služi kao alternativa velikim i šarenilom bogatim tetovažama, a društvene mreže već neko vrijeme bruje o ovom samozatajnom Koreancu.

Hongdam živi i radi u južnokorejskom gradu Seulu gdje je donedavno tetoviranim ljudima bio zabranjen ulaz na javna kupališta i bazene. Polako se situacija počela mijenjati, a ljudi poput ovog umjetnika sve su vidljiviji. Ovo je jedan od načina tihe borbe za demokratičnost umjetnosti u zemlji koja je, iako otvorena prema zapadu i kapitalističkom svijetu, ipak zadržala svoja tradicionalna uvjerenja.

Više od 190 tisuća sljedbenika na Instagramu umjetnika Hongdama dokaz su tih promjena i čine ga itekako vidljivim u svijetu. Ako na internetu potražite inspiraciju za novu tetovažu najvjerojatnije ćete naletjeti na poetične radove i ilustracije ovog Koreanca.

Više o njemu potražite na Facebooku i Instagramu.

Linker
09. travanj 2024 02:44