Zamalo je umrla

Nezdrave navike slavnoj su manekenki skoro došle glave: ‘Liječnik me pitao želim li živjeti‘

Brazilski supermodel tvrdi da se u četrdesetima osjća bolje nego kada je bila duplo mlađa, a sve zbog svojih poroka koje je u to doba imala.

Bila je jedan od najplaćenijih modela, svojom pojavom je prekinula dominaciju premršavih manekenki, Gisele Bündchen izgledala je kao najzdravija djevojaka na modnoj sceni. Sada, gotovo 20 godina kasnije brazilski supermodel otkrio je mračnu tajnu iz svoje mladosti. Vodila je iznimno nezdrav život, prepun alkohola i cigareta, u jednoj fazi liječnik ju je upozorio da će umrijeti ako ne uvede drastične promjene.

O svemu je ova 41-godišnja Brazilka progovorila za britanski Vogue. U svojim se ranim dvadesetima borila s ozbiljnim zdravstvenim problemima sve dok nije 'dotaknula dno'. Previše je pušila i pila, a u jednom trenu počela ju je gušiti anksioznost i napadi panike.

image

U svojim 20-ima Gisele Bundchen bila je neizostavno lice Victoria's Secret revije

AFP/PROFIMEDIA

"Izvana se činilo kao da imam sve, a bilo mi je tek 22. Iznutra osjećala sam se kao da sam pala na dno. Dan bih započela uz Frappuccino s tučenim vrhnjem i tri cigarete, a svaku večer popila bih bocu vina. Zamislite što je to činilo mom umu", iskrena je Bündchen.

Prijatelj joj je preporučio da potraži pomoć čovjeka koji se bavi neuropatskom medicinom, oblikom je alternativne medicine, stručnjak joj je istog trena 'propisao' sveobuhvatnu detoksikaciju.

image

Gisele Buendchen okrenula se zdravom životu

FACE TO FACE/PROFIMEDIA

Čitajte i: Dok svijet tuguje, ona je jedva dočekala ovaj trenutak: Jednoj od najljepših žena svijeta napokon se vratio suprug

Patila je i od kriza

To je značilo da mora izbaviti sve šećere, žitarice, mliječne proizvode, alkohol i cigarete iz svog života. Gisele je to učinila, no zbog naglog prekida unosa štetnih tvari, osjetila je i jake nuspojave.

"Mislim da sam imala najgore migrene u životu. Liječnik, koji je bio Francuz, zvao me Adrenalina. Sjećam se da mi je rekao: 'Pa, želiš li živjeti?' Bilo je jako jednostavno", prisjetila se.

image

Gisele Buendchen počela je redovito meditirati i vježbati

PLANET/PROFIMEDIA

Tri mjeseca kasnije, simptomi uzrokovani ovisničkom krizom potpuno su nestali, a Gisele je potpuno promijenila način života - ustajala je u pet sati i meditirala svakog dana, nakon čega bi vježbala.

Sada, u svojim četrdesetima, sretno je udana, majka dvoje djece i osjeća se kao da je tek na početku, a tvrdi da se bolje osjeća u četrdesetima, nego u dvadesetim godinama svog života.

Linker
19. travanj 2024 06:10