Jennifer Lopez Instagram
Inspirirajte se

Ona kao da ne stari: Svakodnevne navike Jennifer Lopez za zdrav duh i tijelo koje možete provoditi i vi

Nakon što je prije par dana objavila fotografiju iz teretane na svom Instagramu, pjevačica Jennifer Lopez opet je pokrenula lavinu komentara na svoj izgled koji nimalo ne odaje da će za koji mjesec navršiti 50 godina. Iako bismo pomislili da su za njezin mladolik izgled zaslužni brojni tretmani za pomlađivanje, a možda čak i odlazak pod nož, Jennifer nam stalno dokazuje da je ključ u navikama kojih se pridržava na svakodnevnoj razini.

Jennifer Lopez svakom svojom objavom na Instagramu oduševljava svoje obožavatelje koji se ponekad pitaju ima li ona zaista skoro 50 godina? Sudeći prema vitkoj, a opet mišićavoj figuri i čistom, blistavom tenu, malo tko bi joj dao te godine. No, Jennifer na svemu može zahvaliti samo sebi i trudu, volji i radu koje je uložila u postizanje zdravog duha i tijela. Ako vam je dosta sjedenja i razmišljanja kako biste si mogli pomoći da se osjećate i izgledate bolje, istražili smo koje su to navike koje Jennifer svakodnevno provodi.

Jedna od njih je redovita tjelovježba koju ova slavna pjevačica nikada ne propušta. Kao što je jednom napisala na Instagramu, mislila je da će ju 15 koncerata u 27 dana potpuno dokrajčiti, no onda je odlučila biti još snažnija nakon što ih odradi. "Odlučila sam vježbati i postići najbolju formu do sada. Naravno, bilo je trenutaka neopisivog umora, no ipak sam našla vremena za vježbanje i za to sam neopisivo zahvalna sama sebi", rekla je. Nije tajna da ova cura iz Bronxa ima striktni režim prehrane, no ono na što se fokusira su, naravno, proteini. "Oni mi pomažu utažiti glad za slatkim. Od njih sam duže vrijeme sita te su odlično gorivo za mišiće", objasnila je i dodala da također pije puno vode.

Što se tiče njezine besprijekorne kože, Jennifer redovito koristi proizvode na bazi glikolne kiseline koja djeluje kao kemijski eksfolijator mrtvih stanica kože i ostavlja ju blistavom pa i bez šminke izgleda fenomenalno. Osim toga, glikolna kiselina potiče stvaranje novih stanica pa je odlična za zrelu kožu s puno pigmentacijskih mrlja. Kako bi ih imala što manje, Jennifer se nikada 'ne prži' na suncu i redovito nosi kreme sa zaštitnim faktorom pa ne čudi što joj koža uvijek blista. Također, obožava Dr. Hauschka Rose Day Cream hidratantnu kremu koja se može nabaviti i kod nas po cijeni od oko 200 kuna.

No, za nju to definitivno nije dosta pa izbjegava tri poroka u kojima mnogi svakodnevno uživaju - alkohol, kavu i cigarete. "Ne pijem, ne pušim niti konzumiram kofein. Te tri stvari uništavaju kožu i rade vas starijim nego što jeste", poručila je pjevačica. Iako je malo teško za povjerovati da se osoba poput nje može dovoljno odmoriti, Jennifer kaže da joj to uspijeva jer večeri nikada ne provodi pred Netflixom. "Najvažniji savjet za lijepu kožu i zdrav organizam jest - naspavajte se! Ne mogu ovo dovoljno naglasiti. Iako ne mogu nekada spavati koliko bih htjela, oko 9-10 sati, potrudim se spavati barem osam", rekla je u jednom intervjuu.

I na kraju, stekla je na naviku meditacije koja joj pomaže osloboditi se stresa i smiriti misli, a to je ono što bi nam svima koristilo. S ovom zdravom navikom započela je 2015. godine kako bi uspješno balansirala između glumačke i pjevačke karijere te danas meditira barem 20 minuta svaki dan.

Linker
20. travanj 2024 12:56