Getty Images for CinemaCon
Mijenjaju svijet

Poznate dame ne srame se celulita, strija i 'šlaufića': Katie Holmes, Hilary Duff i Chrissy Teigen ponosno ih pokazuju

Iako smo kao društvo napredovali u pogledu odbacivanja starih obrazaca razmišljanja i više se ne sramimo progovarati o celulitu, strijama i ostalim nesavršenostima, još uvijek nas iznenadi kada neka poznata osoba pokaže svoje i dokaže da je 'samo čovjek kao i mi'. Glumice, pjevačice i manekenke poput Katie Holmes, Chrissy Teigen i Jessie J svoje tijelo bezrezervno vole i to svakodnevno pokazuju, slaveći sve crte, rupice, ožiljke i 'šlaufiće' koje ni mi ne bismo trebali skrivati.

Celulit, strije i slične nesavršenosti na tijelu u modernom društvu oduvijek su bile tabu tema, iako su svi bili i jesu svjesni da ih svi imamo, netko u manjem, netko u većem postotku. Iako se kao društvo više nego ikada odmičemo od ustaljenih obrazaca i počinjemo svjesno shvaćati da nas celulit i strije ne definiraju kao osobe, još uvijek se šokiramo kada neka poznata osoba pokaže svoje nesavršenosti, kao da ih ona ne bi trebala imati jer je poznata.

Ipak, sve više celebrityja, pogotovo žena, s ponosom pokazuje 'oznake ratnica' kako ih neke od njih zovu. Među njima je i Katie Holmes koja je na svojem Instagramu podijelila fotke sa snimanja za australski Vogue, a na jednoj od njih pokazala je i strije na trbuhu. Njezini fanovi preplavili su je komentarima podrške i oduševljenja što Holmes nije fotošopirala fotografije, već ih ostavila kakve jesu.

"Sviđa mi se što svoje tijelo prikazuješ na predivan, prirodan način, točno onakvo kakvo jest", "Vrlo hrabro! Super je što si suptilno pokazala 'trudničke ratničke oznake'. Samo tako naprijed", bili su neki od komentara. Holmes nije jedina koja se odvažila pokazati celulit, strije i 'šlaufiće' oko trbuha.

Ashley Graham

Najpoznatiji plus-size model na svijetu, Ashley Graham (32), na svojem Instagramu redovito dijeli fotografije u donjem rublju i badićima. Ashley trenutno čeka svoje prvo dijete s 31-godišnjim suprugom Justinom Ervinom i uvijek ističe da voli svoje tijelo.

Kayla Itsines

Čak i jedna od najpoznatijih fitness trenerica na svijetu ima strije i ne srami ih se pokazati. "Ovo je za moje pratiteljice koje su me pitali imam li strije. Imam i moji prijatelji i obitelj znaju koliko ih volim. Žena sam i ponosna sam na to, kao i svoje strije", napisala je nopovečena 28-godišnja majka.

Jessie J

Pjevačica Jessie J (31) je ranije ove godine objavila fotku u jednodijelnom kupaćem kostimu i jasno poručila svima koji je kritiziraju zbog celulita: "Za sve koji mi kane reći da imam celulit, znam ja to. Imam ogledalo", napisala je ispod fotografije i začepila usta dušebrižnicima.

Jameela Jamil

Osim što se ne srami priznati da se borila sa psihičkim problemima, britanska glumica, manekenka i aktivistica za ženska prava Jameela Jamil (33) nema problema s pokazivanjem strija na grudima, zbog čega je jedna od miljenica publike.

Hilary Duff

"Objavljujem ovo u ime mladih djevojaka, majki i žena svih dobi. Kako magazini vole dijeliti fotografije s nesavršenostima poznatih osoba, pa, ja ih imam! Moje tijelo dalo mi je najljepši dar - sina Lucu. Moje tijelo je zdravo i služi me na najbolji način. Dame, budimo ponosne na ono što imamo i prestanimo gubiti vrijeme na razmišljanje kako bismo željele biti drugačije, bolje i bez mane", napisala je na Instagramu 32-godišnja pjevačica i majka sada već dvoje djece.

Chrissy Teigen

Manekenka Chrissy Teigen (33) također bez zadrške progovara i svakodnevno pokazuje svoje savršene nesavršenosti i tako ohrabruje žene da čine isto. "Modrice od udarca u kuhinjski ormarić. Strije vas pozdravljaju", šaljivo je napisala ispod fotografije.

Linker
25. travanj 2024 11:57