Unsplash
Priprema za ljeto

Proizvodi za samotamnjenje: Sve što trebate znati, kako ih nanijeti i koji su najbolji

Nikada nije bilo lakše postići preplanuli ten bez izlaganja suncu nego danas. No, za postizanje ujednačene boje nije dovoljno samo nanijeti kremu, gel ili sprej jer biste mogli završiti narančasti. Da vam se to ne bi dogodilo, imamo nekoliko korisnih savjeta kako da nanošenje sredstva za samotamnjenje bude što brže i urednije.

Jedan od najtraženijih proizvoda u trgovinama s dolaskom toplijih dana svakako je krema, losion ili sprej za samotamnjenje. Lagana haljinica ili suknja puno više dolazi do izražaja na preplanuli ten koji više ne moramo postizati prženjem na suncu ili u solariju, što je i štetno po naše zdravlje.

Zašto je preplanulost postao imperativ dobrog izgleda? Jer odlično sakriva nedostatke i čini nas vizualno vitkijima te se osunčani izgled postiže u tren oka. Međutim, mnogo žena još uvijek nema hrabrosti posegnuti za proizvodima za samotamnjenje jer su ili imale loša iskustva s onim nekvalitetnim ili se boje da će biti narančaste.

To, dakako, nikada ne može biti slučaj ako koristite kvalitetne proizvode i ako znate kako ih pravilno nanijeti.

Pripremite kožu

Prvi i najvažniji korak jest uklanjanje mrtvih stanica kože pilingom, a potom depilacija, kako bi se proizvod mogao ravnomjerno nanijeti i lakše upiti u kožu. Nakon pilinga važno je cijelo tijelo namazati hidratantnom kremom ili losionom, a posebice suhe dijelove jer oni mogu postati tamniji ili čak narančasti, što sigurno ne želite.

Izaberite pravu boju

Nisu svi proizvodi za samotamnjenje primjenjivi na svakom tenu pa nikako nemojte kupiti najtamniju nijansu ako imate jako svijetlu kožu. Najbolje je da počnete s najsvjetlijom bojom koju kasnije možete nadograditi. Uz boju svakako koristite posebnu rukavicu za utrljavanje kako ne biste uprljali ruke. Na vama je hoćete li koristiti losion, sprej, kremu ili gel, samo je važno oprezno postupati sa svakim proizvodom.

Kružni pokreti su ključni

Kod samotamnjenja vrlo je lako pogriješiti, a najčešća greška je nepravilno utrljavanje. Za postizanje ujednačene boje proizvod je potrebno kružnim pokretima nanositi od nogu prema ostalim dijelovima tijela, posebno se koncentrirajući na zglobove, rubove kose, izbočine poput ključne kosti i dekolte. Ako slučajno pogriješite, stvar možete popraviti pod tušem. Mjesto koje želite popraviti istrljajte rukavicom za eksfolijaciju ili samim mehaničkim pilingom s eksfolirajućim česticama.

Što nakon nanošenja?

Proizvodi za samotamnjenje mogu uprljati odjeću pa pričekajte barem 15 minuta nakon što ste ih nanijeli na kožu, a preporučuje se da se nanose navečer kako bi se do jutra boja mogla razviti. Kako ne biste uprljali posteljinu, spavajte u pidžami s dugim rukavima i nogavicama.

Održavanje boje

Na kraju je važno da željenu boju održite, a to ćete postići redovitom hidratacijom kože i tuširanjem u vodi optimalne temperature. Vruća voda ubrzava proces ljuštenja kože pa tako skida i boju.

U galeriji pogledajte naš izbor najboljih proizvoda za samotamnjenje.

Linker
17. travanj 2024 11:45