priroda na cijeni

Ružičasta glina se koristi u svakodnevnoj rutini: Treba nam barem jedan proizvod s ovim ljekovitim sastojkom

U kozmetičke svrhe glina se koristi već stoljećima. Potpuno je prirodna, a njezina primjena je široka - od njege lica, tijela, detoksikacije cijelog organizma, ali i za dentalnu higijenu, a među popularnijima trenutačno je ružičasta glina, odnosno ružičasti kaolin.

Glina je ljekovita zemlja koja će uspješno izvući sve toksine iz kože, a bogata je s mineralima poput cinka, željeza, mangana koji hrane kožu izvana i iznutra. Uz to, riječ je o prirodnoj kozmetici koja je u posljednje vrijeme sve više na cijeni jer predstavlja najsigurniji izbor, neovisno o tipu kože.

Ružičasti kaolin zapravo je mješavina bijelog i crvenog kaolina koji tvori nježnu glinu ružičaste boje, osobito pogodnu za normalnu, suhu i osjetljivu kožu. Dobar je izbor i za one koji muku muče s aknama, ali dobro će funkcionirati sa svim tipovima kože. Također, u obliku paste za zube prirodni je detoksifikator usne šupljine s antibakterijskim djelovanjem te ima funkciju skidanja plaka i naslaga na zubima.

Ružičasta glina u svim oblicima i preparatima se ističe laganom teksturom i obnavljajućim djelovanjem i za razliku od ostalih vrsta gline poput zelene i sive, neće upiti prirodnu masnoću s kože pa je zato pravi izbor u prvom redu za suhu i dehidriranu kožu. Sastav ove gline bogat je bakrom, pa pridonosi proizvodnji elastina i kolagena.

S obzirom na jednostavnost izrade, i sami možete napraviti domaće preparate s ružičastom glinom, no na tržištu se nalaze već gotovi proizvodi koji će se lako uklopiti u dnevnu beauty rutinu - izdvojili smo neke od njih.

Priroda daje pasta za zube s ružičastom glinom, Saponia

Apivita maska za lice s ružičastom glinom, 39,86 kn (Apoteka.hr)

Konjac Puff spužvica za lice s francuskom ružičastom glinom, 95,40 kn (Ecco-Verde)

Alya Skin krema za lice i piling, .99 (Alya Skin)

Le Erbe di Janas ružičasta glina za lice, 31,70 kn (Ecco-Verde)

Linker
25. travanj 2024 09:23