Donosimo top izbor!

U pilingu je spas: Bez obzira na tip kože koju imate, ovaj proizvod joj je glavni saveznik tijekom zime

Pomozite koži da odbaci odumrle stanice kako bi bolje primala sastojke iz krema i seruma, s proizvodima koji je nježno čiste i omogućuju joj da ‘prodiše‘.

Dolaskom zime mnogima koža "ugasne", gubeći svježinu i blistavost - kako zbog vanjske hladnoće i smoga, tako i stoga što više vremena provodimo u zatvorenim prostorima koji se često pregrijavaju, a premalo provjetravaju, pa je zrak isušen i onečišćen. Da bi zagušeni ten ponovno prodisao, preporučuje se piling kako bi se dodatno potaknula prirodna sposobnost kože da se ljuštenjem (eksfolijacijom) rješava balasta.

image
Pilinzi su i zimi i ljeti najbolji saveznik kože.
JULIA_SUDNITSKAYA/ISTOCKPHOTO

Njegove dobrobiti su višestruke: dubinsko čišćenje, bolja prokrvljenost i izmjena tvari daju koži prirodnu blistavost, a ujedno povećavaju njezinu sposobnost da upije i iskoristi sastojke krema, seruma i drugih njegujućih proizvoda.

Klasični su pilinzi mehanički, sa zrnatim ili vlaknastim teksturama (npr. šećer, sol, fino usitnjene koštice marelice i masline ili ljuske badema i oraha, biljna vlakna).

Sve su popularniji pilinzi s takozvanim kemijskim djelovanjem, na bazi sastojaka što razgrađuju odumrle kožne stanice (npr. voćne kiseline, fermentirani biljni ekstrakti poput onih iz bundeve i čaja). Nema univerzalnog pravila kojoj koži bolje odgovara koja vrsta pilinga, tim više što sve vrste proizvoda za eksfolijaciju nastoje biti što nježnije.

Ne plastičnim zrncima!

Pri odabiru zrnatog pilinga svakako pazite da sadrži isključivo prirodna, a ne plastična zrnca! Kakav god piling primjenjivali, s njime ne smijete pretjerati, nego se valja točno pridržavati uputa za uporabu. Ako pretjerano “izribate” zaštitni površinski sloj kože, postat će osjetljivija i podložnija upalama - to vrijedi i za masnu kožu koju mnogi pogrešno smatraju “nepoderivom”, a itekako može biti osjetljiva.

Mnogima su nježni pilinzi s takozvanim kemijskim djelovanjem donijeli pravo olakšanje jer, osim što ne zahtijevaju trljanje, djeluju postupno i dugotrajno - odlično su rješenje piling losioni, serumi, kreme i maske koji se obično nanose prije spavanja kako biste se ujutro probudili s “novom” kožom.

image
Life Plankton probiotički piling nježan poput kreme, 229 kn BIOTHERM.
BIOTHERM
image
Hrskavi muesli-piling za tijelo s bademom i smeđim šećerom, 152,60 kn L’OCCITANE.
L‘OCCITANE
image
L’Or Rose piling za učvršćivanje tijela s uljima ružičastog i crnog papra, šipka i pasjeg trna, 133,50 kn MELVITA.
MELVITA
image
Ritual of Happy Buddha šećerni piling za tijelo obogaćen je esencijama naranče i cedra, 159 kn RITUALS.
RITUALS
image
Piling od mljevenih koštica i ulja marelice, 119,90 kn APIVITA.
APIVITA
Linker
20. travanj 2024 09:35