OD NJIH SE NE DEBLJA

Više ne morate skrivati bijele noge, a ni celulit: Odabrale smo najbolje marmelade za brze rezultate

Prekrasnu preplanulu put u ovo moderno doba vrlo je lako postići jer na biranje imamo hrpu proizvoda koji obećavaju brze rezultate. Jedan od hitova prošlih godina, ali i ove, jest marmelada s kojom u kratkom vremenu možete dobiti brončanu boju.

Marmelade i balzami za sunčanje već su nekoliko godina vodeći proizvodi za postizanje preplanulog tena jer ubrzavaju tamnjenje, što znači da skraćuju potrebu za prekomjernim izlaganjem suncu. Osim toga, uz njih vam neće biti potrebni proizvodi za samotamnjenje jer će u kombinaciji sa suncem marmelade napraviti sav posao i pružiti vam prirodnu preplanu boju.

--> Ne propustite uz novi broj Glorije: Preparat za postizanje prirodne preplanulosti

Dakle, opasnosti od mrlja nema na vidiku, no važno je napomenuti da većina marmelada i balzama nema u sebi zaštitni faktor pa ne pruža zaštitu od sunca. Zato je preporučljivo prvo se namazati kremom sa zaštitnim faktorom, a tek onda marmeladom kako biste se osigurali od eventualnih opeklina, pogotovo ako ste svijetle puti. S druge strane, neki brendovi su svoje marmelade obogatili zaštitnim faktorom 10, no to ne znači da se s njima smijete 'roštiljati' jer je on ipak premali da vas na dulje vrijeme zaštiti od štetnih UVA i UVB zraka.

Kako marmelade uopće djeluju?

Glavni sastojak marmelada je betakaroten - jedan od najboljih saveznika za postizanje brončane puti. Karotenoidi potiču kožu na brže stvaranje melanina, odnosno svojevrsnog 'štita' od sunca koji mi doživljavamo kao preplanulu boju. Kako biste brže pocrnili, betakaroten možete unositi i oralnim putem u obliku kapsula.

Nakon što ste se namazali marmeladom i osunčali, kožu je važno dobro oprati jer se ovi proizvodi teže skidaju zbog svoje guste i masnije teksture. Ako odmah ne vidite rezultate, pričekajte 24 sata kako bi se boja prirodno razvila. U galeriji pogledajte naš izbor marmelada za preplanulu put!

 

Linker
06. siječanj 2021 03:59