Getty Images
Svi su ludi za spravom aquabase

Vježbanje na vodi je novi svjetski hit za učinkovito tesanje tijela

Svi smo već dobro upoznati s pravilima vježbanja u teretani, a ako to ipak nije vaš izbor, tada je vjerojatnost da ćete odabrati neki od aerobic programa ili pak pilates i jogu na tvrdoj podlozi, velika.

No čini nam se kako je voda odnosno bazen nedovoljno iskorišten teren za tjelovježbu. Amerikanci su ga, zahvaljujući inovativnim satovima jednog od najpoznatijih trenera Davida Bartona na tim prostorima, otkrili kao fantastičnog posrednika u tesanju tijela. Naime, David u sklopu svog lanca teretana TMPL u New Yorku ima bazen i mudro ga koristi, a potražnja za treninzima koji se odvijaju na vodi sve je veća.

Posljednji u nizu hitova za kojim su Amerikanci poludjeli je AquaBase - prostirka za vježbanje na vodi čija cijena iznosi oko 600 eura, a dizajnirali su je Britanci. Ova prostirka na napuhavanje slična je svakoj koja se koristi za jogu ili pilates samo što je prilagođena vježbanju na površini vode. Od laganog je materijala te ju nakon treninga možete ispuhati i pospremiti. Njezino glavno oružje u postizanju savršeno ujednačeno mišičavog tijela jest - ravnoteža. Ona je majka vretenastih mišića koji se razvijaju jogom i pilatesom, a kada te vježbe izvodite na površini vode bit će je teže održati. Tada ćete uložiti dodatnu snagu kako ne biste pali u vodu, a rezultati će stići brže. Ako i dođe do padanja u vodu, ona je topla i nećete se smrznuti, a popeti se natrag na prostirku bit će novi tjelesni izazov. Ovaj itekako funkcionalni tip treninga osmislio je David Barton i uspješno ga provodi u New Yorku - liste upisa su prilično dugačke. S ovom prostirkom za vježbanje na vodi možete osim u bazenu, provesti vrijeme i na moru, a to se itekako isplati. Što se nas tiče, želimo da ovaj trening što prije dođe u Hrvatsku.

Linker
18. travanj 2024 18:05