Velika ispovijest

Đurđa Tedeschi otkriva novu strast: Nikad nije kasno za životni zaokret

Nakon što se zbog pandemije privremeno iz Zagreba preselila u Dubrovnik, umirovljena sutkinja, feministkinja i besprijekorna modna ikona, samo za magazin Gloria govori o novoj ljubavi zbog koje je 78. rođendan proslavila u naručju crnogorskog plesača.

- U moru loših vijesti koje su nas pratile posljednjih tjedana, priča s Đurđom Tedeschi, umirovljenom sutkinjom i modnom ikonom, došla nam je kao energetska bomba dobrog raspoloženja i pozitivne energije. Zahvalni smo što nam je otvorila vrata svog (privremenog) doma u Dubrovniku te ispričala mnoge nepoznate detalje iz života - od njege duha i tijela do nove strasti koja je okupira posljednjih devet mjeseci. Vjerujem da ćete čitajući životnu ispovijest Đurđe Tedeschi i sami dobiti volju da svoj život promijenite i obogatite, bilo učenjem nove vještine ili čitanjem dobre knjige. Za takav životni zaokret - suprotno uvriježenom mišljenju - ne treba puno novca, ključna je dobra volja, malo slobodnog vremena te želja da svoje dane provedete kvalitetnije, bolje i ljepše.

Optimističnim i pozitivno nabijenim temama uvijek ćemo davati prednost u našim novinama, no nećemo zaboraviti ni na one koji proživljavaju svoje najteže trenutke. Njima je posvećen panel #empatijasada kojim iznova želimo upozoriti na problem nasilja nad ženama i djecom koje je u posljednje vrijeme poprimilo doista zabrinjavajuće razmjere. Kao najutjecajnijim ženskim novinama zaštita najranjivijih skupina naš je prioritet, kao i društvo u kojem svatko ima pravo na dostojanstven život, bez straha za vlastitu sigurnost. - piše Alenka Ostrihon, glavna urednica svih Glorijinih izdanja.

Novi broj Glorije, koji je na kioscima od četvrtka 7. listopada, donosi i ove zanimljive teme.

Nada Mirković otkriva što se događa u Guerlainu

image
Nada Mirković
VEDRAN PETEH/CROPIX

Shalimar je parfemsko remek-djelo - složeno, baršunasto, evokativno baš kao Pariz, u kojem je rođen 1925. To je dragulj kuće Guerlain, koji sam zavoljela još osamdesetih u mirisnom hramu, njihovoj parfumeriji na aveniji Champs Elysees. Ja sam tada svoj zen pronašla u toj art nouveau trgovini, u kojoj je i danas cijeli niz parfema što ih je kreirao Jean-Paul Guerlain, posljednji nos iz te parfemske dinastije. Tragajući za informacijama koje bi trebale razjasniti zašto se Guerlain nedavno našao u središtu skandala, shvatila sam da je svuda isto: objede, svađe, prljavština, jeftina sapunica. Sve se svodi na to tko će se domoći para, imanja koje propada i kako iskoristiti nemoćnog starca.

Nevio Pintar družio se s Lidijom Bastianich

image
Nevio Pintar
IIVAN POSAVEC/CROPIX

Uz Lidiju Bastianich čovjek može ogladnjeti samo slušajući je s koliko sočnih detalja opisuje kako spravlja svoja omi ljena jela, primjerice fondutu s jeruzalemskim artičokama, tostiranim lješnjacima i naribanim tartufima, po mogućnosti istarskim. Ili kad prepričava što u New Yorku vikendom kuha kod kuće svojoj djeci i unučadi. Ili kad se prisjeća kako je kuhala papama Benediktu XVI. i njegovom nasljedniku Franji. Razgovarali smo u Rovinju, gdje je prva dama američkog kulinarstva bila počasna gošća gastronomske manifestacije Grand Chapitre, u sklopu koje je održala majstorsku kuharsku radionicu. Bio je to njezin drugi posjet Istri ove godine i nije mogla sakriti koliko je radosna što je ponovno na rodnoj grudi. Evo nje, kaže, ponovno na proljeće, čim počne sezona njezinih najdražih namirnica: divljih šparoga i izdanaka divljeg hmelja.

Damir Leljak donosi priču s naslovnice

image
Damir Leljak
VEDRAN PETEH/CROPIX

Budući da Đurđa Tedeschi rijetko priča za medije - ali je u njima često prisutna zbog originalnog odjevnog stila - ugodno me iznenadilo to što je za Gloriju pristala podi jeliti zanimljive trenutke iz privatnog života. Učinila je to zato da bi promovirala svoju novu aktivnost - plesanje argentinskog tanga - i time poslala poruku da se i u najtežim vremenima može pronaći nešto lijepo. Nešto što ne mora imati materijalnu vrijednost i čemu godine nipošto nisu prepreka. Slušajući je s kakvom energičnošću govori o ljepoti tanga, ali i o mnogim drugim stvarima koje je zaokupljaju, i u meni se probudila želja da se okušam u tom plesu. Čini mi se izuzetno težak i komplici ran, ali poslušat ću savjet gospođe Tedeschi i jednostavno se prepustiti...

Samo u novom broju magazina Gloria donosimo vam čak 28 kupona za Family mall - najveći zabavni park, s popustima do čak 50 posto!

image
Novi broj magazina Gloria potražite od sutra na svim kioscima.
FOTOGRAFIJE: GLORIA

Uz ove priče u novom broju čekaju vas i druge zanimljive teme:

EMA BRANICA Volim pomicati granice

LJEPOTA I ZDRAVLJE Serum mladosti Claudije Schiffer

GORAN LADIŠIĆ I DUŠAN JELIĆ Pošumljavanje pomoću dronova

KUHINJA Recepti za zimnicu Karmele Vukov Colić, Sanje Vejnović i Sanje Doležal

FELJTON Michael Schumacher

RAZOTKRIVANJE Ivo Lipanović

Linker
22. ožujak 2024 08:47