Ekskluzivno

Ivana Paradžiković o izazovima nakon odlaska iz Provjerenog: ‘Imam mnogo moćnih neprijatelja, ali uzdam se u karmu‘

Televizijska urednica i voditeljica ekskluzivno za Gloriju otkriva zašto je prešla na Unu TV, predstavlja ekipu i koncepciju svoje nove emisije ‘Lice pravde’ te opovrgava medijske napise o razlozima naprasnog odlaska iz magazina ‘Provjereno’ nakon 12 godina

Kao što su bile intrigantne priče koje je radila kao novinarka, urednica i voditeljica “Provjerenog”, tako je intrigantan postao i osobni život Ivane Paradžiković (40) kad se lani u proljeće, bez ikakve najave i objašnjenja, nije pojavila u jednoj od najgledanijih domaćih emisija. Bila je njezino zaštitno lice dvanaest godina, dobivala brojne pohvale, nagrade i priznanja pa su se mnogi pitali zašto je odjednom nema - je li bolesna, je li pronašla novi posao, je li smijenjena... Nekoliko tjedana nije bilo nikakvog odgovora, a onda je stiglo njezino službeno priopćenje da je “došlo vrijeme za promjene i nove profesionalne izazove” i zahvala bivših poslodavaca. Nakon brojnih nagađanja gdje će i što će, jer Ivana nije željela javno govoriti bez konkretnog povoda, potvrdila je da je prešla na regionalnu Unu TV i da će voditi emisiju “Lice pravde”, čije bi prikazivanje trebalo krenuti u idućim tjednima. U svom prvom velikom povratničkom intervjuu ispričala nam je detalje o tom projektu, odlasku iz bivše redakcije, osjećajima, planovima... ali i otkrila kako je ljetos otvorila obrt koji se, uz ostalo, bavi odnosima s javnošću te proizvodnjom i distribucijom filmova, videofilmova i TV programa.

image

Glorijin urednik i novinar Damir Leljak od Ivane Paradžiković je doznao i kako će naglasak u njezinoj novoj emisiji biti na istraživačkim reportažama.

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Ekskluzivno ću vam otkriti i da postajem profesorica na faksu. Uskoro kreće ljetni semestar na Sveučilištu u Dubrovniku gdje ću predavati kolegij istraživačko novinarstvo i jako se veselim", rekla je Paradžiković našem novinaru i dodala kako zbog novog poslovnog angažmana baš i nema slobodnog vremena, ali i da će si uskoro ostvariti novogodišnju želju.

Osvrnula se televizijska urednica i novinarka i na "Lice pravde", novu emisiju u kojoj ćemo je gledani na Una TV.

"Okupila sam potpuno ludu, otkačenu, pomaknutu ekipu u najboljem smislu te riječi... Među prvim pričama je velika, smišljena i dosad nekažnjena pljačka desetaka tisuća građana diljem regije. Zatim ona koja otvara pitanje nestalih građana u ratu, pa priča o strašnom zločinu koje je cijelo jedno selo prešućivalo. Tu su i priče o vlaškoj magiji u istočnoj Srbiji, o kontroverzama koje se vežu uz respiratore, o bolestima koje se javljaju nakon ugradnje silikonskih umetaka... Imamo i divnih ljudskih sudbina, o pojedincima za koje svijet treba čuti", otkrila je između ostalog.

Također, u novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka 27. siječnja, možete pročitati i ove priče...

image

Jerko Marčić i Dunja Bovan s urednicom i novinarkom Dorom Ivanović

DARKO TOMAS/CROPIX

Dora Ivanović predstavlja nam 'kućno kino' Jerka Marčića i Dunje Bovan

Koliko puta ste tijekom pandemije, pod pretpostavkom da živite u stanu, pomislili kako bi bilo lijepo živjeti u kući i imati komad vrta? Ja bezbroj puta, ali nisam se odvažila na preseljenje. No, znam tko jest: glumac Jerko Marčić i producentica Dunja Bovan iz centra Zagreba otišli su u Klanjec, gdje su kupili vilu iz 1937., koja je bila u tako lošem stanju da za nju nitko nije imao interesa. Dunja i Jerko u njoj su vidjeli golemi potencijal, među ostalim zbog kinodvorane smještene u prizemlju. Za Gloriju su ispričali sve o crowdfunding kampanji za njeno uređenje, o motivima selidbe, ali i o tome kako svoju Kuću Klajn namjeravaju pretvoriti u središte kulturnih zbivanja otvoreno za sve stanovnike njihovog novog grada.

image

Novinarka Kristinka Šćavina

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Kristinka Šćavina razgovarala je s Hajdi Ćenan, jednom od vodećih žena na domaćoj IT sceni

Nekoć je bilo normalno da se ljudi tijekom čitave karijere bave istom strukom, no Hajdi Ćenan, suosnivačica i direktorica domaćeg start-upa Airt, tvrdi da su ta vremena prošla. Iznenadila me rezultatima nedavnog istraživanja, koja kažu da će mladi koji sada dolaze na tržište rada tijekom karijere promijeniti pet industrija i 17 poslova. Ona je do svoje četrdesete promijenila tri industrije - prvo se bavila marketingom pa digitalnim marketingom, a u fokusu njezinog start-upa je umjetna inteligencija. S Hajdi sam razgovarala o tome što nam donosi budućnost, koja uz tako inspirativnu sugovornicu - čiji je omiljeni lik neustrašiva stripska heroina Modesty Blaise - ne može biti loša.

image
GLORIA

Ne propustite ni ove teme i inspirativne priče:

JEFF BEZOS I YURI MILNER Potraga za (dugo)vječnim životom

JULIETTE LEWIS, CHRISTINA RICCI I MELANIE LYNSKEY Povratak otpisanih zvijezda 90-ih

KIARA GORŠIĆ Prilika za ozdravljenje u San Franciscu

LJEPOTA I ZDRAVLJE Zašto korona ubija kosu

PUTOVANJE: OSLO Poduzetnica Vesna Pavletić u glavnom gradu Norveške

FELJTON: JESSICA CHASTAIN Od siromaštva do zvijezda

Linker
07. ožujak 2024 10:36