IMAXtree
Ljepota

Kad se lice umori: Njega nakon tuluma

Nedovoljno sna ostavlja posljedice i na tenu i na području oko očiju, no njegujuće kreme i dekorativna kozmetika nude brza 'razbuđujuća' rješenja.

Područje oko očiju

Oči mogu biti natečene zbog umora, a kako je to područje izrazito osjetljivo, bez pravilne njege pojavit će se borice. Spas su specijalne kreme koje zbog sastojaka poput kofeina potiču drenažu i - zahvaljujući aplikatorima za nježnu masažu - cirkulaciju te smanjuju otečenost, a anti-aging sastojci bolje se apsorbiraju.

Chanel Sublimage anti-age krema za područje oko očiju - uklanja znakove umora, vraća tonus te ublažava borice (1238 kn); Afrodita maska - ublažava vidljivost podočnjaka i vrećica ispod očiju te natečenost (11,99 kn); Estee Lauder Revitalizing+Supreme tretman protiv umornog izgleda s aplikatorom za masažu (478 kn)

Kamuflaža

Izražene tamne podočnjake najbolje je sakriti u tri koraka: nanošenjem tekuće podloge, utapkavanjem breskvaste nijanse kamu­flažne kreme i blendanjem korektora s re­flektirajućim česticama za sjaj kistićem. Tamne nijanse sjenila samo će dodatno naglasiti tamne podočnjake pa su bolji izbor pastelne boje s reflektirajućim česticama.

Catrice vodootporna kamuflažna krema za prekrivanje (23,90 kn); Bourjois Healthy Mix korektor s reektirajućim pigmentom za sjaj (75,90 kn)

Collistar sedefasto sjenilo (135 kn); Rimmel sjenilo (47,90 kn)

Otvoreniji pogled

Da bi oči izgledale veće, a pogled odmorniji, obrubite unutarnji kut oka bijelom ili nude nijansom.

Lancome Le Crayon Miracle olovka za oči (167 kn); Diego Dalla Palma olovka za oči (145 kn)

Obrazi

Brončane nijanse rumenila osvježit će sivu i umornu kožu te joj dati zdrav preplanuo izgled. Dobar odabir su i kremaste teksture sa svjetlucavim česticama koje će dodatno osvijetliti ključne točke na licu - kao što su nosna kost, vrh brade te jagodice.

Clinique Chubby Sculpting Contouring bronzer u stiku (220 kn)

Usne

Ruževi za usne jarkih boja maknut će fokus s očiju i osvježiti lice. Ove sezone ionaku su hit crvena i barbie ružičasta.

Ruževi za usne Avon Mark (35 kn)

4 koraka do savršenog tena nakon partijanja

1. Piling na bazi aktivnog ugljena i vulkanskog praha uklanja mrtve stanice te adsorbira toksine pa koža ostaje glatka i sjajna.

2. Umivanje hladnom vodom potiče cirkulaciju, lice dobiva zdravu boju, a ten izgleda svježe.

3. Krema ili serum s hijaluronskom kiselinom idealni su za žednu kožu.

4. Kapi za oči umirit će crvenilo bjeloočnica.

Dermalogica Daily Superfoliant prah za detoksikaciju kože (466 kn); Blink kapi za osvježenje suhih i umornih očiju (50,66 kn); Rougj kolagenski serum (149 kn)

Linker
19. travanj 2024 19:30