Ekskluzivno

Mate Bulić ekskluzivno: ‘Imao sam najteži oblik korone, tri puta sam bio na respiratoru. I liječnici kažu da je čudo što sam živ‘

Kad je prošlog studenog obolio od korone, pjevač Mate Bulić nije znao kakvu će agoniju proživljavati - triput je bio priključen na respirator, u bolnici je proveo 270 dana i izgubio više od trideset kilograma, ali zahvaljujući liječnicima i obitelji opet hoda i raduje se svakom novom danu.

"Vjerojatno ne postoji gori osjećaj nego kada vam liječnici u bolnici kažu za vašeg bližnjeg “ne znamo što će biti noćas”. Upravo to rekli su Zdravki Bulić, supruzi poznatog pjevača Mate Bulića koji je cijelu godinu vodio bitku s najtežim oblikom korone. Danas je Mate dobro, oporavlja se i napokon je smogao snage ekskluzivno za čitatelje Glorije ispričati što su sve on i njegova obitelj proživjeli od kraja studenog prošle godine kada je hitno hospitaliziran. Osim dramatične borbe za život, u ovom broju bavimo se i ženskim pravima pa smo se tako i mi pridružili kampanji #nijeuredu koja upozorava na štetne posljedice rodnih predrasuda prema ženama, poput niže plaće i sporijeg napredovanja na poslu. U nadi da će se to promijeniti anketirali smo ambasadorice inicijative koja su nam ispričale neka svoja neugodna iskustva. Vrijedi ih pročitati i istog trenutka potpisati peticiju da se takvo nešto za dobrobit svih djevojčica u Hrvatskoj - iskorijeni." piše u Uvodniku novog broja magazina Gloria naša urednica Alenka Ostrihon.

image

Snježana Dragojević Harapin

TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Snježana Dragojević Harapin donosi nam dramatičnu priču ‘kralja dijaspore‘

U borbi protiv najtežeg oblika korone pjevač Mate Bulić dobio je svoju najtežu bitku. Prvih pet mjeseci lebdio je između života i smrti, da bi još četiri mjeseca proveo u bolnici. Nakon što se vratio doma, trideset kilograma lakši, započeo je s fizikalnim terapijama te se nada da će za nekoliko mjeseci slaviti konačnu pobjedu nad nepredvidljivim protivnikom. Slušajući dramatičnu priču ‘kralja dijaspore’, kako ga odavno zovu njegovi obožavatelji, nekoliko sam puta, dirnuta do suza, ostala bez teksta, zahvalna Mati Buliću što je bez ustezanja iznio sve strahote kroz koje je prošao te poručio da nošenje maski, držanje fizičkog razmaka i pranje ruku nisu samo savjeti dokonih medicinara nego - spas.

image

Josip Jurčić

GLORIA ARHIVA

Josip Jurčić piše o američkom snu domaće redateljice i scenaristice

Već stotinu godina Los Angeles je tvornica snova, mjesto gdje se snimaju najčarobniji filmovi, a svoj holivudski san je ostvarila i Elizabeta Vidović. Redateljica i scenaristica horora ‘The Accursed’ uživa gledajući svoj film na repertoaru američkih kina, ali još je ponosnija što je do tog uspjeha došla uz svoju obitelj - njena je kći Izabela glavna glumica i producentica, a i suprug Mario je iskoristio svoj inženjerski um kako bi na setu sve išlo bez problema. Nakon što pročitate njihovu priču, i sami ćete zaključiti - složna obitelj planine pomiče.

image

Kristinka Šćavina

VEDRAN PETEH/CROPIX

Kristinka Šćavina otkriva što se krije iza kampanje #nijeuredu

I mene su prošlog tjedna iznenadili jumbo plakati udruge CESI s provokativnim izjavama koji su osvanuli po Zagrebu. Prvi sam ugledala onaj na kojem je pisalo ‘Prirodno je da su im plaće manje’ - i odmah sam znala da se to odnosi na žene. Kako ponižavajuće, znati da smo za isti posao plaćene 13 posto manje te ćemo imati 22 posto nižu mirovinu od naših muških kolega Takve stvari treba mijenjati, a to možemo jedino ako se o tome javno govori. Zato pozdravljamo kampanju #nijeuredu, koja podiže svijest o štetnim posljedicama rodnih predrasuda prema ženama i putem peticije pokušava promijeniti Zakon o radu kako bi se zaštitile trudnice te osobe na rodiljnom i roditeljskom dopustu.

NE PROPUSTITE! U novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od srijede 17. studenog, potražite i kupone s popustima za najbolji shopping u gradu - u Arena Centru!

image

Nova GLoria

FOTOGRAFIJE: GLORIA

U novom broju magazina čitajte i ove teme:

MEGHAN MARKLE Vojvotkinjine male laži

IVANA ŠMIT Doktorica hrabrog srca

IKONA STILA Irina Sayk

MODA Deset godina Kaftan studija na crvenom tepihu

KUHINJA Slasne čarolije iz Hogwartsa

PUTOVANJE: NIZOZEMSKA Stručnjakinja za odnose s javnošću u zemlji vjetrenjača

FELJTON: EMILY RATAJKOWSKI Prokletstvo vlastite ljepote

Linker
24. travanj 2024 16:31