performs onstage during the 2015 American Music Awards at Microsoft Theater on November 22, 2015 in Los Angeles, California.
 Getty
PRINCE

Modna ostavština glazbene legende

Nedavno preminuli američki glazbenik obilježio je pop-glazbu, ali i proslavio bluze s volanima, gležnjače s visokim potpeticama te hlače trapez kroja.

– Odijevam ono što želim jer, zapravo, ne volim modu – izjavio je Prince Roger Nelson (57) u jednom od posljednjih intervjua. No zato je moda voljela njega. Neobarokni stil bez jasne razlike između muške i ženske odjeće, koji je oblikovao imidž kultnoga pop-glazbenika tijekom četrdesetogodišnje karijere, i danas je aktualan. Mnoge su modne kuće svoje romantične ženske kolekcije predstavile – na dečkima. Među prvima Alessandro Micheli iz Guccija, koji nije skrivao da se nadahnuo scenskom pojavom velikana pop-glazbe. Čipkaste košulje ukrašene volanima, trapezice sa šljokičastim vezom, odijela od brokata i pliša, heklane rukavice bez prstiju, gležnjače visokih potpetica, pa sve do crnom olovkom obrubljenih kapaka, navlas su ‘kopirali’ – Princeove.

Napisala Anela Martinović; Stilistica Iva Gradišer; Fotografije Matej Dokić

Linker
20. travanj 2024 09:58