Samo u novoj Gloriji

Moja priča o izbjeglištvu! Pobjednica showa ‘Zvijezde pjevaju‘ o teškoj prošlosti svoje obitelji

Nakon što je s partnerom Markom Kutlićem pobijedila u popularnom televizijskom showu Riječanka Arija Rizvić režirat će predstavu inspiriranu pričom o njezinim roditeljima koji su prije 28 godina rodnu Banju Luku napustili s dva kofera.

"Dok mnoge njezine vršnjakinje razmišljaju samo o modi, šminki i izlascima, 27-godišnja riječka redateljica i glumica Arija Rizvić bavi se ozbiljnijim stvarima. Nadahnuta dramatičnim iskustvom svojih roditelja, koje je ratni vihor natjerao na izbjeglištvo u vrijeme kad se ona nije ni rodila, priprema predstavu o čijoj je tematici prvi put otvoreno govorila za Gloriju. Pritom pobjednica nove sezone showa "Zvijezde pjevaju" nije željela otvarati stare rane, već progovoriti o svima onima koji su iz nekog razloga morali napustiti svoj dom i život graditi ispočetka. Njezinu obitelj to nije pokolebalo, već dodatno ojačalo i motiviralo da krene prema naprijed, a želju za uspjehom su prenijeli i na Ariju", piše Damir Leljak o priči s naslovnice.

image
Privatni album

Uz novi broj magazina Gloria ne propustite Ljepota & Zdravlje - kupone s popustima 15 - 87 posto na niz usluga i proizvoda u poliklinikama i centrima za ljepotu!

Dizajner i restaurator Miljenko Milinović ugostio je u svom domu novinarku Karmen Miletić i pokazao imanje koje je odnedavno otvoreno za javnost

Na zagrebačkim obroncima smjestio se dom dizajnera i restauratora Miljenka Milinovića koji bismo na prvi pogled lako mogli zamijeniti za muzej. To bajkovito mjesto prepuno je predmeta starih više stotina godina. Zaluka Heritage imanje odnedavno je otvoreno i za javnost gdje će svaki gost pronaći neki predmet koji će ga posebno fascinirati. Mene su se dojmile kraljevske kočije iz 18. stoljeća kojima je Miljenko ugradio elektromotor i GPS uređaj pa sad u garaži mirno čekaju trenutak da pokažu svoj turistički potencijal.

image
Matea Smolčić Senčar/Cropix

U novom broju magazina donosimo Specijal poznatog panela Gloria osobno! Poruka je jasna i jedinstva: 'Zaustavimo nasilnike!'

"Pitat ću vas nešto vrlo osobno - koliko ste puta znali za obiteljsko nasilje u svojoj okolini, a ništa niste učinili da ga zaustavite? Ja sam se u toj situaciji našla prije mnogo godina i dandanas me zbog toga - sram. U stanu pored mojeg jedne se noći odvijala prava obiteljska drama, vika je bila nesnosna, uvrede su pljuštale, predmeti padali, a dijete je plakalo. Ja sam s druge strane zida osluškivala i nisam se pomaknula. Nisam nazvala policiju, nisam im pozvonila na vrata. Bila sam paralizirana. A bila sam samo svjedok nasilja. Pitam se kako bih se tek osjećala da sam bila žrtva.U Hrvatskoj mnoge žene i djeca ovaj polu-lockdown, nažalost, provode u teroru i strahu. Od početka pandemije nasilni su partneri ubili čak 16 žena. U cijeloj prošloj godini život je izgubilo njih 13. Pitam se što nas čeka jer pandemija još nije dosegnula svoj vrhunac. Iskreno, bojim se odgovora. Sudeći prema dramatičnim podacima koji su izneseni na panelu Gloria osobno 'Dosta je šutnje', više nema vremena za diskusije", piše naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

image
Vedran Peteh/Cropix

Kristinka Šćavina zabilježila je potresnu priču Kristine Koren Kudelić

Ovaj tjedan obilježili smo Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama organizirajući panel Gloria osobno "Dosta je šutnje", na kojem se razgovaralo o tome kako pomoći žrtvama. A kako je biti bespomoćna u okružju zlostavljača dobro zna jedna hrabra žena koja se sama izvukla iz tog pakla. Kristina Koren Kudelić suočila se s poniženjima i batinama, a na kraju i strašnom činjenicom da je njezin bivši suprug seksualno zlostavljao njihovu kćer. Njezina životna priča mi je na trenutke, priznajem, ledila krv u žilama i nevjerojatno zvuči da je, nakon svega što je prošla, danas sretno udana žena. Zato njezina poruka - da uvijek postoji svjetlo na kraju tunela - ima posebnu težinu. Hvala, draga Kristina, što ste smogli snage biti svjetionik u mraku onima koje trenutačno ne vide to svjetlo.

image
Uz Gloriju štedite više!
Gloria

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

MUSTAFA NADAREVIĆ Glumac do posljednjeg daha

ENA CVITAN Šah joj je u krvi

LJEPOTA I ZDRAVLJE Anti-aging inovacije

MODA Ikona stila: Tom Hardy

STIL ŽIVOTA Boris Bare: Novi mural na Peščenici

ANA-MARIJA PERCAIĆ Žena je ženi majstorica: maskiranje radijatora

KUHINJA: NATALIJA ĐORĐEVIĆ Štreberica s kuhačom

PUTOVANJE: SANDRA PERKOVIĆ Putevima čudesne Kapadokije

FELJTON: DAVID BAILEY Zavodnik s fotoaparatom

Linker
14. travanj 2024 20:55