Samo u novoj Gloriji

Nakon bajkovitog vjenčanja Jelene Veljače i Vita Turšića: ‘Želimo dijete!‘

Kamo su otišli nekoliko dana nakon vjenčanja, kad će na pravo bračno putovanje u Japan te što očekuju od zajedničke budućnosti, otkrivaju producentica i kolumnistica Jelena Veljača i pravnik Vito Turšić, prvi par koji se vjenčao u zagrebačkom Botaničkom vrtu, i to nakon godinu dana poznanstva.

Dok su uzvanici na društvenim mrežama objavljivali i komentirali fotografije s vjenčanja - prvog dosad održanog u zagrebačkom Botaničkom vrtu - mladenci Jelena Veljača (40) i Vito Turšić (49) već su uživali u Primoštenu, na mini bračnom putovanju koje su im darovali prijatelji Petra i Marco Bianco.

Svečanost je počela 12. lipnja nekoliko minuta prije podneva, uz zvuke Mendelssohnova Svadbenog marša, a prije nego što ih je matičarka i službeno proglasila mužem i ženom, mladenkina prijateljica Jana Škrgulja pročitala je pjesmu Arsena Dedića “Sve te vodilo k meni”.

- Službeni dio ceremonije završio je bacanjem buketa, ali zamjenskog. Naime, “pravi” vjenčani buket od divljih samoniklih ružičastih ruža bio je posveta mojoj baki Ružici, koja je preminula mjesec dana prije svadbe pa sam ga s Vitom odnijela na njezin grob - otkrila je Jelena. Velika želja im je, nakon svadbe, dobiti i dijete.

Nakon dva razvoda, Jelena je gotovo izgubila vjeru u ljubav, ali s Vitom ju je ponovno vratila. A što očekuju od zajedničke budućnosti pročitajte u novom broju Glorije u kojem vam donosimo još zanimljivih tema naših novinara i urednika.

image
Osijek 040621. Biserka i Djuro Sarac roditelji pokojne Ene Sarac. foto: Vedran Peteh/CROPIX
VEDRAN PETEH/CROPIX

Snježana Dragojević Harapin razgovarala je s roditeljima Ene Šarac

Jako sam se veselila odlasku u Osijek, no kako smo se približavali gradu na Dravi, postajala sam sve tužnija. Jer razlog mog putovanja bio je susret s roditeljima nedavno preminule Ene Šarac, koja se gotovo dva desetljeća s nevjerojatnim optimizmom, vedrinom i humorom nosila s teškim dijagnozama, pretragama i terapijama. Kako prići ljudima koji se sada nose s takvim gubitkom? No, Biserka i Đuro Šarac primili su nas kao drage goste, pazeći da ne zaborave nešto važno za priču. Jer, rekli su, njihova bol neće proći, ali onima koji nemaju ni snage ni mogućnosti mogu i žele pomoći savjetima i informacijama. Baš kao što je to radila i njihova Ena.

Damir Leljak donosi ljubavnu priču Snježane Mehun

Zbog brojnih ograničenja tijekom pandemije nekako sam izgubio volju za putovanjima - iako mi je to bila najveća strast. No, nakon nedavnog poslovnog izleta u Veneciju na sajam nautike, gdje sam napravio i ljubavnu priču poduzetnice Snježane Mehun - uz najavu njezina vjenčanja s Austrijancem Franzom Schillingerom - shvatio sam koliko sam bio u krivu. Sjever Italije, koji je bio strašno pogođen koronavirusom, ponovno je prodisao, a jedan od najromantičnijih gradova na svijetu zasjao je u svoj svojoj ljepoti. Pogotovo zbog toga što više nema rijeke turista koji bi preplavili slikovite ulice, muzeje i palače.

Sopranistica Ivana Lazar otkrila je sve o svom životu našoj Kristinki Šćavini

Iako su operne pjevačice na sceni prave dive s kompliciranim frizurama i raskošnim haljinama, sopranistica Ivana Lazar u privatnom je životu posve drukčija. Dugih 25 godina čeznula je za vlastitim vrtom, a otkako se s obitelji preselila u Varaždin, rodni grad svog supruga Krešimira, san joj se napokon ostvario. Svaki slobodan trenutak Ivana koristi za radove u vrtu i pritom priča svojim biljčicama, hvali ih i potiče da rastu. Taj lijepi vrt obožavaju i njeni najmiliji, a moram priznati da dugo nisam vidjela tako skladnu obitelj: mališani Janko i Vid izvan sebe su od sreće kad im u posjet dođu Ivanina sad već odrasla djeca iz prvog braka, kći Maša i sin Pavle. Lijepo ih je gledati dok svi zajedno igraju nogomet na travi u vrtu, a mama nosi tanjur pun sočne pite.

image
Gloria produkcija

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

GLORIA OSOBNO Sanja Doležal i Barbara Kolar ne sramimo se reći da smo u menopauzi

LJEPOTA I ZDRAVLJE Kap sline pokazuje plodne dane * Bez brige s Dijanom: psihologinja Maja Vučić o tjeskobi generacije Z

MODA Najdetaljniji vodič kroz najljepše maturalne haljine i odijela

STIL ŽIVOTA Dizajnersko naselje za beskućnike * Oko za ovisnike o mobitelu

KUHINJA: ANTONIO JAKUPČEVIĆ Recept za dobar scenski nastup

SIRI HUSTVEDT Američka književnica o muškarcu njenog života

PUTOVANJE: ENEA HASUKIĆ Skriveni dragulji Bruxellesa

FELJTON: LADY DIANA Princeza slomljenog srca

Linker
18. travanj 2024 23:23