Prostoria
INTERIJERI

Nova dimenzija kraljevsko plave boje

Kobaltnoplava boja nekad se koristila za baršun i svilu, a danas se njome boje i tkanine poput lana i pamuka – što daje novu dimenziju njenoj upotrebi u unutarnjem uređenju.

Dizajneri interijera dali su novu dimenziju kraljevski plavoj boji, koja evocira eleganciju, uglađenost i odmjerenost. Njome su se nekad bojili baršun, svila i koža, a sada se koristi i za ‘manje fine’ materijale kao što su lan, pamuk i sintetičke tkanine izražene strukture, kakve predstavlja tvrtka Jab u kolekciji Trono. Klasični pliševi ne moraju biti dio samo klasično uređenih interijera – odlično se kombiniraju s industrijskim namještajem poput sjedalica od čelika, komoda od brodskog drva ili zidovima od cigle i betona.

Related content

Kraljevski plava odličan je izbor i za one koji vole sklad, a opet žele prostoru dati karakter. To se najjednostavnije postiže bojenjem zidova u plavu – koju će idealno naglasiti bijele štukature i namještaj. Sličan dojam dubine prostora dat će i tepih u kobaltnoplavoj nijansi. Prebojiti se mogu i stari komadi namještaja, na primjer komoda, kojoj će odlično pristajati metalne ili keramičke ručke. Kraljevski plavu na fototapetama – na zidu uzglavlja kreveta – predlaže tvrtka WG u kolekciji Premium murals. Dizajneri interijera očito sada imaju sve za kreiranje ugođaja velikog plavetnila.

Napisala Ivana Vončina-Toplek; Odabrala Slavica Šagolj

Linker
07. studeni 2021 08:09