TREND

Pruge u svim smjerovima i bojama

U ljetno se šarenilo odlično uklapaju pruge, od kojih ove sezone svaka vodi svoju politiku – zbog čega je njihov učinak u odjevnim kombinacijama još spektakularniji.

Iako prugasti uzorak slovi kao ‘ozbiljan’ zbog stroge formacije linija, ova sezona dokazuje da može biti itekako zabavan. Pruge različitih boja, pa još i različitih debljina i/ili smjerova, izgledaju veselo poput dječjih crteža i živahno su osvježenje ljetne garderobe. U veselom pristupu prugama prednjače modne kuće Salvatore Ferragamo, Chloe i naravno Missoni, koja se s ovim trendom našla na ‘domaćem terenu’. Njihove haljine ne samo da su prava geometrijska raskoš boja već, plisirane i majstorski nabrane, izgledaju poput kinetičkih skulptura. Jer, kad se uzburka more različito obojenih pruga nastaje pravi vizualni spektakl, stoga ne čudi da su takve kreacije postale popularne i na crvenom tepihu.

Ostale kuće pruge tretiraju u skladu sa svojim modnim izričajem: Alexander Wang i Marc Jacobs dali su im štih američke trobojnice, Guccijeva paleta boja obogaćena je zlatnom i metalik nijansama koje evociraju glamur 70-ih, otkačeni dvojac Dsquared2 igra se neonskim tonovima… Naravno, ovakav komad je zvijezda kombinacije pa je ziheraško kombiniranje s bijelim ili crnim detaljima itekako dobrodošlo. No u slučaju odluke za konzervativniju varijantu dvobojnog uzorka – a takve su komade ponudili klasičari poput Max Mare i Christiana Diora – odjevna kombinacija može se ušareniti ogrtačem ili torbicom i sandalama cvjetnog uzorka.

Napisala Anela Martinović; Odabrao Oliver Jularić; Fotografije Vladimira Spindler

Linker
19. travanj 2024 03:46