Priča zagrebačke glumice

Životna sreća Csille Barath Bastaić nakon IVF-a: ‘Naučila sam da to nije sprint, nego maraton‘

Glumica, koja je u šestom mjesecu trudnoće, ekskluzivno za Gloriju govori zašto se morala podvrgnuti medicinski pomognutoj oplodnji, kako se nosila s usponima i padovima tijekom postupka, koji je uspio u sedmoj godini njene ljubavi s radijskim voditeljem Matkom Antonovićem.

"Iako su ratna zbivanja i dalje u fokusu javnosti, u ovom broju Glorije pokušali smo se odmaknuti od te teške tematike kako bismo vas naoružali optimizmom i pozitivnom energijom. Stoga smo vam pripremili niz tekstova čije su glavne junakinje žene, a zajedničko im je to što njihove priče - nakon svih prepreka i izazova - imaju sretan kraj. Osim povratka princeze Charlene od Monaka s liječenja od misteriozne bolesti, posebno nas se dojmila ustrajna borba za majčinstvo zagrebačke glumice Csille Barath Bastaić koju mnogi pamte kao Željku iz serijala “Dnevnik velikog Perice”. Ona je trenutačno u šestom mjesecu trudnoće - do koje nije došla na jednostavan način - te nam je iskreno drago što je, među ostalim, otkrila kako joj je u postupku pomognute oplodnje mnogo značila podrška žena s istim iskustvom. Mi u Gloriji doista se trudimo donositi ovakve priče koje će vas nadahnuti, ponuditi vam rješenje, naučiti vas da prepoznate problem... I, što je najvažnije, želimo vam dati osjećaj da niste sami. Snaga ženskog zajedništva nešto je najbolje što možete doživjeti, a nama je drago ako smo barem malim dijelom i mi pridonijeli tome da se žene međusobno uvažavaju, podupiru i pomažu", piše u uvodniku novog broja Glorije glavna urednica Alenka Ostrihon.

image

Željka Stanković

DARKO TOMAŠ/CROPIX

Željka Stanković razgovarala je s Csillom Barath Bastaić o njezinom iskustvu potpomognute oplodnje

Glumica Csilla Barath Bastaić za Gloriju je ispričala kako joj do kasnih tridesetih majčinstvo nije bilo na listi prioriteta. No odgoda roditeljstva - zbog karijere i ostvarivanja na nekim drugim poljima - uzela je danak. Zbog nemogućnosti prirodnog začeća podvrgnula se izvantjelesnoj oplodnji. Csilla i njezin partner jedan su od sto tisuća parova u Hrvatskoj koji su se borili ili se i dalje bore s neplodnošću. Kako bi potaknula sve koji oklijevaju potražiti medicinsku pomoć ili se zbog straha od ponovnog neuspjeha boje ući u novi postupak, ispričala je svoju priču uz poruku - ne odustajte!

image

Snježana Dragojević Harapin s doc. dr. sc. Ivanom Milasom

MARKO MIŠČEVIĆ/CROPIX

Snježani Dragojević Harapin dr. Ivan Milas otkriva koliko je napredovalo liječenje raka dojke

Rak dojke noćna je mora svake žene, a stres i strah prije redovite godišnje kontrole ultrazvukom i tijekom pregleda gotovo su nepodnošljivi jer se cijelo vrijeme pitamo samo jedno - hoće li nalaz biti uredan? U razgovoru s doc. dr. sc. Ivanom Milasom, predstojnikom Klinike za tumore Zagreb, zaključila sam da je najgora neizvjesnost. Zato na preglede treba ići redovito, radi mira u glavi, ako treba i dvaput godišnje, jer prevencija je najvažnija, a tumor otkriven u ranoj fazi izlječiv. Recenzije u kojima pacijentice za doktora Milasa imaju samo riječi hvale kirurg je opravdao i u razgovoru za Gloriju, potrudivši se što detaljnije pojasniti koliko je medicina napredovala te da je, ako oboljela žena i liječnik na vrijeme postanu tim, borba s bolešću mnogo lakša.

image

Damir Leljak s Pedrom i njegovom suprugom Iris Cekuš

VEDRAN PETEH/CROPIX

Damir Leljak donosi uzbudljivu životnu priču modela Pedra Soltza

Ne treba bježati od stvarnosti, no u ova teška i neizvjesna vremena dobro dođe malo televizijske zabave - kakvu pruža i show Ples sa zvijezdama. Stoga smo u ovom broju Glorije predstavili jednog od najpopularnijih kandidata - Brazilca Pedra Soltza, kojeg je u Hrvatsku dovela ljubav prema Zagrepčanki Iris Cekuš. Kako se oboje bave manekenstvom, ispred objektiva našeg fotografa Vedrana Peteha bili su kao ribe u vodi, a isto tako i njihova kći Lara, koja jedva čeka tatine nedjeljne nastupe. Pritom je Pedro bio odlično raspoložen i vrlo strpljiv - iako zbog svakodnevnih proba nema mnogo slobodnog vremena - pa smo u pauzama snimanja razgovarali i o mjestima koja treba vidjeti u Brazilu jer mi je plan da iduće godine napokon posjetim tu južnoameričku zemlju.

image
GLORIA

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

  • CILLIAN MURPHY Zaštitno lice ‘Peaky Blindersa’
  • ANJA ALAVANJA Hladnim laserom protiv prištića
  • GLORIA BIZNIS: VEDRANA MIHOLIĆ Zgrabi sve što ti posao nudi
  • MODNE POSLJEDICE RATA Kraj ere luksuza u Rusiji
  • KUHINJA: ROKO NIKOLIĆ Bijeg iz Ukrajine i povratak mediteranskim okusima
  • PUTOVANJE: JORDAN Zima na pijesku slastičarke Ivane Čuljak
  • FELJTON: MAGIC JOHNSON Bez kočnica na terenu i u krevetu
Linker
25. travanj 2024 09:05