Od četvrtka u prodaji!

Zvijezde 2021.: Ovo su inspirativne žene s naše novogodišnje naslovnice

U protekloj godini pisali smo o mnogim ženama koje su nas oduševile i inspirirale svojim djelima, a ovo su samo neke od njih kojima se na tome želimo zahvaliti.

Svaka žena koja je u ovoj pandemijskoj i egzistencijalno nesigurnoj godini uspjela svladati određene izazove i prepreke, ostvariti osobni uspjeh i rast te s nadom i osmijehom krenuti dalje zaslužila je biti na tradicionalnoj Glorijinoj novogodišnjoj naslovnici. Ali, nažalost, mjesta nema za sve pa smo nakon dugog redakcijskog vijećanja, dogovaranja, pregovaranja i usklađivanja termina odabrali devet junakinja koje su i nas i hrvatsku javnost oduševile i nadahnule svojim predanim radom, hrabrošću, snagom i kreativnošću.

Različitih su zanimanja, godina i svjetonazora, ali na snimanju u Klubu Šumica u Sesvetama doista je bilo harmonično - što je bitno i zbog dobre atmosfere, i zbog želje da posao odradimo kako treba, i zbog osjećaja da nam jedino zajedništvo može pomoći u ovim neizvjesnim vremenima. Kako bi pokazale koliko su počašćene što krase glamuroznu blagdansku naslovnicu, kao optimistični oproštaj od 2021., mnoge naše dame su zbog višesatnog snimanja odgodile ili otkazale poslovne obaveze. Neke su došle i iz drugih dijelova Hrvatske, primjerice dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić, koja je u pauzama između fotografiranja i preodijevanja rješavala poslove na Baniji pa joj je mobitel neprestano zvonio.


Snimatelji: Jure Cukar i Igor Vignjević

Montaža: Adam Bukvić

- Dnevno odgovorim na stotinjak poziva, a upravo sam dogovorila donaciju od 20 tisuća eura za obnovu jedne kuće u Glini. Zahvaljujući našoj inicijativi “Ljudi za ljude” dosad smo obnovili 40 kuća - pohvalila nam se Branka, kojoj je profesionalna vizažistica prvi put u životu stavila umjetne trepavice pa se šalila da je sada nitko u Glini neće prepoznati. No, Branka Bakšić Mitić je i to za nju neobično iskustvo pretočila u posao - s našom šminkericom Marijom Butković, koja se, uz ostalo, bavi repigmentacijom bradavica i areola ženama koje su zbog karcinoma ostale bez dojke, dogovorila je radionicu u Glini.

image

Stilistica Slađana Divjak odabrala je iz aktualne Varteksove kolekcije modele za svaki stas i ukus.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Zgusnut radni raspored ima i Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morris Zagreb, koja je zbog Glorijine naslovnice morala odgoditi poslovni put u Ljubljanu. Iako se na snimanju sjajno zabavljala i sa svima opušteno razgovarala, njezino vrijeme bilo je ograničeno pa je zbog neodgodivog videopoziva u uredu prva morala otići, dokazujući da pametne i sposobne žene savršeno znaju isplanirati svoje vrijeme. Najsrdačniji susret na setu bio je onaj između pjevačica Anđe Marić i Marije Husar Rimac.

Dvije kolegice najprije su se raspričale o djeci - Marija o devetomjesečnom Niki, kojeg je rodila u 46. godini, i sedmogodišnjem Ivanu, a Anđa o 18-godišnjem Gašperu.

image

I ja imam doma čivavu, rekla je Ivana Bodrožić tepajući kujici Anđe Marić.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Marija joj je priznala da redovito prati njezine vlogove i sa zanimanjem slušala priču o nedavnom otvaranju Anđine online Škole za osobni razvoj te planovima da za Valentinovo objavi još jedan singl. Anđa je uživala i u razgovoru s književnicom Ivanom Bodrožić, a tema su bile - čivave.

image

Petra Markanović osmislila je frizuru za snimanje Branki Bakšić Mitić, dok je za make-up bila zadužena Marija Butković.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Anđa je, naime, na snimanje došla s kujicom Pusom, koja je s njom mirno i strpljivo pozirala, a Ivana je svog Chuija ostavila kod kuće. Spisateljica rođena u Vukovaru otkrila je da se u čivave zaljubila davno, jer su ih uzgajali njezini rođaci.

- Praktični su, umiljati i ne mogu napraviti štetu u kući - zaključila je Ivana Bodrožić, koja je mnogo vremena provela u razgovoru sa Snježanom Prijić-Samaržijom, rektoricom Sveučilišta u Rijeci. I njoj je poziranje za Glorijinu naslovnicu bilo nešto novo, no odlično se snašla ispred fotoobjektiva pa smo u šali zaključili da joj se put iz Rijeke itekako isplatio. Vremena za snimanje Glorijine novogodišnje naslovnice pronašla je i sveučilišna profesorica i liječnica Sanja Musić Milanović.

image

Naša fotografkinja Neja Markičević provjerava finalni kadar za snimanje naslovnice novogodišnjeg broja Glorije.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Modele iz aktualne kolekcije za jesen i zimu nosile su sve gošće, a prva dama najviše se oduševila Varteksovim kaputima za čiji je dizajn zaslužna njihova kreativna direktorica Martina Vrdoljak Ranilović. Posebno joj je bilo drago što kombinaciju može upotpuniti prekrasnom ogrlicom Ivane Knez, makedonske dizajnerice hrvatskog podrijetla, koju je ponijela sa sobom. Oko pronalaženja idealne poze za snimanje pomagala joj je voditeljica i bivša manekenka Korana Gvozdić, koja je na snimanje Glorijine naslovnice došla sa svježe opranom kosom smotanom u ručnik u obliku turbana - i odmah sve nasmijala prepričavajući kako su je vozači u prometu čudno gledali. Osmomjesečnog sina Olivera, kojeg ima s komičarem Ivanom Šarićem, ostavila je u sigurnim rukama bake Branke.

image

Izazovi snimanja u obližnjoj Šumici.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

- Ovo će nam biti prvi blagdani s Oliverom. Ne mogu pobrojati sve emocije kroz koje sam prošla ove godine. Bio je to pravi lunapark, ali kraj godine ne može biti ljepši. Mogu reći da sreća i umor nikada nisu bili u boljoj kombinaciji - rekla je Korana, s kojom bi se mogla složiti i Kninjanka Matea Jelić. No, ona je vatromet emocija doživjela iz drugih razloga - zbog osvajanja olimpijskog zlata u tekvandou.

image

Ivana Bodrožić i Snježana Prijić-Samaržija ponijele su sa sobom sva Glorijina izdanja.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Iako gotovo nikad ne nosi cipele s visokom potpeticom, niti je ikad dosad bila u rukama profesionalnih vizažista, stilista i fotografa, pozirala je poput prave manekenke pa su joj svi komplimentirali kako bi to trebala češće raditi.

image

Moët & Chandon stigao je dobro rashlađen iz Miva galerije vina, a novogodišnji "pozdrav" snažnim ženama stigao je od kozmetike Apivita.

CROPIX

Naše veličanstvene žene su na kraju snimanja nazdravile šampanjcem Moët & Chandon i na dar dobile Glorijina izdanja te paket s kozmetikom Apivita, a u idućoj godini poželjele ono što u ovim okolnostima doista ne zvuči kao fraza - sreću i zdravlje.


šminka MARIJA BUTKOVIĆ MARRA I KLARA STOJANOVIĆ frizure IVAN PERVAN I PETRA MARKANOVIĆ stilistica SLAĐANA DIVJAK odjeća VARTEKS dizajn seta DRAŽANA PALADIN PAVELIĆ/ EVENTASTIC snimljeno u KLUBU ŠUMICA


image
NASLOVNICA: NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Novi broj magazina Gloria u prodaji je od četvrtka 30. prosinca i online.

U novogodišnjem broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

CHRIS NOTH Faca ili seksualni predator

LJEPOTA Što kad je i koža mamurna

MODA Ikona stila: Lily Collins

STIL ŽIVOTA Umjetnost u staklu Silvija Vujičića

MARIAN SALZMAN Mogućnost izbora kao trend

KUHINJA: BARBARA KOLAR I MARTINA VALIDŽIĆ Bez zadrške u Novu godinu

PUTOVANJE: VEDRAN PRASNIKAR Rovaniemi - selo Djeda Mraza

FELJTON: DOM PÉRIGNON Piće kraljeva i zvijezda

Linker
10. travanj 2024 03:35