MODNA IKONA ZA 21. STOLJEĆE

Djed, suprug i obožavatelj štikli! Tko je Mark Bryan - muškarac koji iz kuće ne izlazi bez suknje i visokih potpetica?

Amerikanac Mark Bryan je strojarski inženjer i nogometni trener koji živi i radi u Njemačkoj, a osim ženske odjeće obožava i sportske automobile.

Muškarac, heteroseksualac, strojarski inženjer, model koji svakodnevno nosi suknje i visoke potpetice te obožava sportske automobile marke Porsche. Tako se na Instagramu predstavlja 61-godišnji sretno oženjeni Teksašanin Mark Bryan, koji posljednjih godina sa suprugom živi i radi u Njemačkoj, u okolici Schwabisch Halla, grada na sjeveroistoku savezne pokrajine Baden-Wurtentemberg.

U Njemačku se preselio prije jedanaest godina iz Teksasa jer je u lokalnoj tvornici dobio posao robotskog inženjera - radi na razvoju automatiziranih procesa pakiranja, a u slobodno vrijeme trenira lokalni niželigaški nogometni klub.

Osim nogometa - strast su mu sportski biciklizam, sportski auti i lijepe žene, a formu održava napornom vježbom dva do tri puta tjedno. No, kad nije na treningu pozornost prolaznika, ali i modnih stručnjaka privlači svojim hrabrim modnim odabirima u kojima obavezno kombinira muške sakoe, jakne, košulje i kravate sa suknjama, mrežastim čarapama i cipelama s visokom potpeticom.

Kako je na društvenoj mreži Instagramu u proteklih 14 mjeseci - koliko je ondje prisutan - sa svoje 233 objave stekao više od pola milijuna pratitelja, njegov stil nije prošao nezamijećen niti u redakcijama najutjecajnijih modnih magazina poput Voguea, te kuća visoke mode, koje se otimaju za Marka Bryana, modela kakvog su dosad mogli samo sanjati.

- Za žensku modu sam se počeo zanimati prije četiri desetljeća, kad sam bio u vezi s djevojkom svoje visine (182 centimetra) koja je u cipelama s visokom petom izgledala znatno moćnije i dominantnije od mene. Tada sam naručio svoje prve ženske cipele i oduševio se jer su naglašavale liniju i muskulaturu nogu - izjavio je Bryan u razgovoru za američki modni časopis Interview koji ga je angažirao kao modela za glavni editorijal u broju.

Cipele s visokom petom nastavio je nositi i nakon što su prekinuli, a u tome ga podržava i supruga, kojoj se jedino ne sviđa gubitak anonimnosti zbog suprugove novostečene slave na društvenim mrežama i u modnim krugovima.

Upravo se na njen poticaj prije pet godina potpuno oslobodio i na posao počeo dolaziti u suknjama i ženskim cipelama, što su neki njegovi kolege popratili posprdnim omalovažavajućim komentarima. - Smatrali su me čudakom, ali bilo je i pozitivnih reakcija. Neki su zviždali za mnom, što sam doživio kao kompliment. Uostalom baš me briga, u dobi sam kad nemam što skrivati i svejedno mi je hoće li se to mojoj okolini svidjeti ili neće - kaže Bryan. Začudnosti njegove pojave ne pridonosi samo zrela dob, nego i subverzivan macho izgled, koji štikle, čini se, dodatno naglašavaju.

- Kao nogometni trener bavim se i pedagoškim radom, odgojem mladih sportaša kojima želim vlastitim primjerom pokazati da se moraju osloboditi strahova i potpuno realizirati vlastitu osobnost bez obzira na posljedice. Ako je čovjek iskren, sve na kraju dobro svrši - govori Bryan sa samopouzdanjem čovjeka kojem je njegov fetiš u zreloj dobi omogućio život na visokoj peti.

Linker
18. travanj 2024 22:14