Dominacija sakoa

Iva Tomašević na premijeri ‘Murine‘: Gradonačelnikova supruga u odličnoj kombinaciji za prohladnu zagrebačku noć

Uranjenu jesen publika na zagrebačkoj premijeri nagrađivanog filma, pogotovo njezin ženski dio, dočekao je spremno - a najtrendi komad za ovakve prilike je upečatljivi blejzer.

Film ‘Murina‘ Antonete Alamat Kusijanović, koji je svjetsku premijeru imao na festivalu na Cannesu, u četvrtak je uz svečanu projekciju započeo zagrebačko prikazivanje. Brojni poznati gosti i gošće došli su pogledati nagrađivani film i podržati njegovu ekipu.

Iva Tomašević, supruga zagrebačkog gradonačelnika, na premijeru je odjenula klasične hlače širokih nogavica u izuzetno atraktivnoj svijetloplavoj boji s bijelim prugama, a taj je komad uskladila s jednostavnom tamnoplavom vestom. Kombinacija primjerena prikazivanju filma na otvorenom u prohladnoj Tuškanačkoj šumi.

image
Iva i Tomislav Tomašević
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Muški dio publike, među kojima su i premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Tomislav Tomašević došli su u ležernijem izdanju, odnosno na tamno odijelo i bijelu košulju nisu stavljali kravate.

image
Tomislav Tomašević sa suprugom Ivom i Andrej Plenković
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Glumica Gracija Filipović, mlada zvijezda filma koja je oduševila i domaću i svjetsku javnost na zagrebačku svečanu projekciju došla je u ultramodernom višebojnom kompletu. Dugački sako preko širokih bermuda na prvi pogled izgleda kao haljina, komplet je iskrojen iz različitih komada tkanine u kojima dominiraju crna strana i ona u smeđe-sivim tonovima. It komad u skladu je s najnovijim trendovima u kojima dominiraju oštre grafičke razlike.

image
Gracija Filipović
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Čitajte i: Premijera na Tuškancu: ‘Murina‘ okupila brojne poznate gledatelje koji su došli podržati nagrađivane filmaše

Arija Rizvić, redateljica i glumica također je odabrala višebojni sako koji dominira cijelom kombinacijom. Skrojen od materijala različitih boja Arija se ipak odlučila za nježne pastelne nijanse, uz bijelu na dužem blejzeru dominiraju tirkizna, lila i ružičasta. Ispod sakoa obukla je plave traperice i crni bodi, kombinaciju je podigla sa živopisnom torbom s printom. Outfit je zaokružila cipelama u boji kože.

image
Arija Rizvić i Karla Mucci
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Marina Scotti i producentica Nerma Mehadžić uskladile su se u stilu - crno -bijela kombinacija, oversized komadi i statement crne čizme donijele su dašak urbanog, gradskog stila.

image
Marina Scotti i Nerma Mehadžić
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Iva Šulentić ostala je vjerna svom jednostavnom modnom izričaju, u kojem je spojila trendovske i klasične komade. Crne isprane traperice u baggy kroju uparila je s ‘poslovnom‘ košuljom svijetlo plave boje. Kombinaciju je začinila crnim remenom sa statement kopčom, a Ivine dioptrijske naočale dokaz su za taj komad optike može služiti i kao neodoljivi asesoar.

image
Iva Šulentić
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Voditeljica Antonija Blaće pohvalila se na društvenim mrežama da je ipak uspjela stići na premijeru sjajnog filma. Za tu je prigodu također odabrala dugački sako, dužeg i klasičnog kroja s dvorednim kopčanjem, njegova maslinasto-smeđa boja izvrsno se uklopila u ostatak crnih, basic komada.

Linker
19. travanj 2024 19:55