Getty Images
Najbolje od dvaju svjetova

Košulja-haljina dugovječni je hit komad koji su nosile i naše bake! I danas svjedoči o savršenoj eleganciji

Pamučna haljina s kopčanjem, ženski klasik nadahnut dizajnom muške košulje, idealan je izbor na prijelazu u jesensku sezonu.

Da novinari i urednici američkog Voguea s kraja 30-ih godina prošlog stoljeća znaju što nude aktualne kolekcije, bili bi ponosni što do današnjeg dana nije jenjala popularnost košulje haljine, odjevnog predmeta koji su predstavili u članku iz 1938.

Osim što su pohvalili udobnost i praktičnost modela od tankog i gustog popelina koji izgleda poput dugačke muške košulje, napisali su da bi ga trebalo sačuvati za buduće generacije kao primjer ljetne elegancije i ženstvenosti. A primjera je ove sezone zaista mnogo.

PARIS, FRANCE - JUNE 22: A model walks the runway during the Henrik Vibskov Menswear Spring Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on June 22, 2019 in Paris, France. (Photo by Peter White/Getty Images)
Getty Images
Modeli od plavo-bijelog prugastog popelina najsličniji su muškim košuljama.

Blistavi primjer ljetne elegancije, ženstvenosti i udobnosti

Američki dizajner Joseph Altuzzara kreirao je haljine od plavo-bijelog prugastog popelina te im dodao kopčanje i sa strane, danski dizajner Henrik Vibskov kombinira kopčanje i preklop pa njegovi modeli izgledaju poput lepršavog kimona, dok je Marc Jacobs predstavio strukirane haljine midi dužine s cvjetnim uzorkom kakve su bile popularne u vrijeme grunge stila 90-ih.

HAMBURG, GERMANY - JULY 06: German presenter Susann Atwell wearing a brown bag by Stiebich & Rieth, brown sandals by Closed, olive green pants and a long red and white blouse by Odeeh during a street style shooting on July 6, 2020 in Hamburg, Germany. (Photo by Streetstyleshooters/Getty Images)
Getty Images
Njemačka influencerica Susann Atwell sjajno je kombinirala ovaj klasični komad i uz kaki hlače.

Savršeno za kombiniranje u prijelaznoj sezoni

Prema prijedlogu nekih kreatora dovoljno je pak u partnerovu ormaru pronaći bijelu ili prugastu košulju i opasati je remenom - ovakvi ultra kratki modeli omiljeni su manekenkama influencericama koje vole istaknuti svoj seksepil, kao što su Hailey Bieber i Emily Ratajkowski. No, haljinama krojenima poput košulje, osim sandala i slamnatog cekera, pristaju i visoke uske čizme te elegantna kožnata torba pa onaj tko je kupi ima savršen komad za prijelaznu sezonu.

Sjajnih komada košulja-haljina ima i u ponudi high-street dućana:

Promo
Pamučna haljina 349,90 kn - Reserved

Pamučna haljina 229,90 kn - Zara

Traper haljina 459,90 kn - H&M

Model od viskoze 329 kn - Mohito

Traper model 559 kn - S.OLIVER

Čitajte i:

Imate li i vi ovakvu u svom ormaru? Victoria najavila jednu jedinu haljinu koja će nam biti potrebna za jesen

Plaža kao modna pista: Diane Kruger kraj ljeta obilježila najglamuroznijim celebrity badićem

Mlada pjevačica otkrila nam je što nikad ne bi stavila na sebe i što nosi u slobodno vrijeme

Jednostavno, s wow faktorom: Isabella Rakonić mami poglede u 'paprenim' vrućim hlačicama

Linker
18. travanj 2024 04:56