IMAXtree
5 savjeta za kupovinu torbe

Kupujete novu dnevnu torbu? Ovo je sve na što biste trebali obratiti pažnju

Nosimo je svaki dan, cijeli dan, zbog čega mora biti jednako primjenjiva u svakoj prilici: kao poslovna torba, ali i kao torba za piće nakon posla, za odlazak na kavu u grad, shopping, izlet...

Baš poput kaputa ili kožnate jakne, dnevna torba jedan je od ključnih stilskih komada u svakom ormaru, a s obzirom na to da je svaki dan 'u pogonu' mora zadovoljiti cijeli niz kriterija kako nam ne bi dosadila već nakon mjesec dana. Ne smije biti preteška, prelagana, preskupa niti prejeftina, mora se slagati s većinom stvari u vašem ormaru, cipelama, modnim dodacima... A ako obratite pažnju na ovih pet kriterija, naći ćete torbu baš po svojoj mjeri.

Kakav je vaš lifestyle?

Dnevna torba mora se prilagođavati cijelom nizu situacija pa stoga nije na odmet razmisliti o tome kako vam izgleda prosječan dan, ali i tjedan. Primjerice, "preposlovna" torba izgledat će smiješno vikendom, uparena s tenisicama i trapericama, a svijetli model od brušene kože nije najsretniji izbor za majke s malom djecom jer je vjerojatnost da će dugo izdržati u originalnoj boji vrlo mala.

IMAXtree

Crna nije jedina boja na svijetu

Iako se čini najpraktičnijom, torba u crnoj boji zapravo je vrlo ograničavajuća: nije najprikladniji izbor za tople mjesece, a u kombinaciji s većinom jarkih boja djeluje pomalo smiješno. Razmislite o kaputima i jaknama koje posjedujete ili koje tek planirate kupiti pa u skladu s time odaberite torbu. Smeđa je uvijek odličan izbor jer se uklapa u većinu kolorističkih kombinacija, no zašto ne razmislite o, primjerice, kobaltno plavoj ili narančastoj? Izgledat će izvrsno i uz crni, sivi ili smeđi kaput kao i uz bež baloner, traper jaknu i ljetnu bijelu haljinu.

Photo: IMAXtree
Street Style during Copenhagen Fashion Week SS 2017
IMAXtree

Težina torbe

Većina žena, više iz čiste lijenosti nego iz stvarne potrebe, u svojoj dnevnoj suputnici nosi pola onoga što posjeduje. Zbog toga nije na odmet obratiti pažnju na težinu same torbe - ako je teška dok je prazna, zamislite kakva će tek biti kada ju opteretite stvarima i što će ta težina učiniti vašim leđima i ramenima.

IMAXtree

Komad koji traje

S obzirom na to da ju nosite stalno i svugdje, torba koju odaberete mora biti izdržljiva što obično znači i nešto skuplja, no radi se o investiciji koja se svakako isplati. Torbe od umjetnih materijala jesu jeftinije, no traju mnogo kraće od onih izrađenih od prave kože - takvu ćete torbu moći odložiti i na pod bez straha od toga da se ošteti.

Isprobajte je nekoliko puta

Kupovini torbe treba pristupiti na isti način kao i kupovanju odjeće: isprobajte je nekoliko puta, na nekoliko različitih kombinacija. Obavezno provjerite kakve su ručke ili remen: zadnje što vam treba jest da vas remen žulja, da je preuzak ili prekratak - tako ćete zaštitit kaput od nepotrebnog trenja i osigurati da vam se ne odižu rukavi dok je nosite.

IMAXtree

Linker
20. travanj 2024 06:54